האנטריקוט (שנקרא בעברית גם "ורד הצלע") הוא נתח בשר שנמצא בין צלעות הפרה, וממוקם בין הסינטה לצוואר. מדובר בחלק מאוד שמן מבפנים (15.2%) ופחות שמן מבחוץ. השומנים הקטנים שמפוזרים בתוך הנתח הם שהעניקו לו את התואר "משויש", שכן הנתח מזכיר מעט מראה של משטח שיש אדום. ככל שחותכים עמוק יותר לתוך הנתח נמצא יותר חלקים לבנים (כלומר, שומן) והם שהופכים את הסטייק לעסיסי וטעים.

האנטריקוט מתאים במיוחד לצלייה בתנור או על האש, כנתח שלם (רוסטביף) או כסטייק, וכן לטיגון במחבת עם או בלי רטבים. מצד שני, הוא מאוד לא מתאים לבישול, שכן השומן שהופך אותו לכל כך טעים בצלייה מקבל מרקם דומה לגומי והנתח הופך לבלתי לעיס.

מבחינה תזונתית, 100 של אנטריקוט יספקו לכם כמחצית מכמות האבץ היומית המומלצת, אבל גם 221 קלוריות.

עוד בסדנה של חינאווי:

איך מיישנים בשר?

איך מאחסנים בשר?

טיפים לקניית בשר

הנתחים: זרוע בקר, שפונדרה, סטייק טיבון, צ'ך, שייטל, אסאדו, כתף בקר, אוסובוקו