לחם דגנים

מצרכים ללחם: 500 גרם קמח (שטיבל 2)
125 גרם תערובת דגנים (שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, זרעי פשתן, שומשום, גרעיני דלעת)
כוס ושליש מים קרים
120 גרם סטרטר (הוראות הכנה בהמשך)
10 גרם שמרים טריים
כף מלח
לסטרטר: 200 גרם קמח
8 גרם שמרים טריים
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
1. הכנת הסטרטר: לשים היטב את החומרים לסטרטר (קמח שמרים ומים) עד שמתקבל בצק דליל.
2. מכסים את הסטרטר בניילון ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות. (ניתן לשמור את בצק הסטרטר בקירור עד יומיים).
3. לאחר השהייה במקרר - כשהסטרטר מוכן, מכינים את הלחם: מעבירים כמעט את כל החומרים לקערת המיקסר או מעבד המזון (שומרים קצת מתערובת הדגנים בצד- לעיטור) ולשים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
4. מעלים את המהירות וממשיכים ללוש כ-10 דקות נוספות.
5. אחרי הלישה מניחים לבצק לנוח  כ-20 דקות.
6. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, ומניחים למנוחה נוספת של כ-20 דקות.
7. משטחים את כדורי הבצק, ומעצבים לכיכרות.
8. מלטפים את הכיכרות בידיים רטובות, מגלגלים אותן בתערובת הדגנים ששמרנו בצד ומניחים להתפחה של שעה-שעתיים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 6
9. במהלך ההתפחה מחממים את תנור האפייה לחום של -220 מעלות, ומניחים בו כלי עם קוביית קרח.
10. יוצרים חתכים לא עמוקים בחלקם העליון של כיכרות הלחם, ואופים כ-35 דקות. יודעים שהלחם מוכן כשמקישים על תחתיתו ושומעים צליל חלול.
מאחורי כל פרוסת לחם יש לא מעט חוכמה - בואו ללמוד את התיאוריה של אפיית הלחם
ואם אתם אנשי מעשה כאן תלמדו איך מכינים פוקצ'ה וחלה מתוקה.