נכון שלא יפה להגיד איכס על אוכל, אבל האם גם במקרה של תבשיל קדירה מחתול ניתן לומר ש"על טעם ועל ריח אין להתווכח"? יכול להיות. ובכל זאת, בחרנו להביא בפניכם את הרשימה שערך האתר "דה-פריסקי", שבה בחר את הרעיונות הקולינריים המזוויעים ביותר שנשמעו בזמן האחרון: תמצאו בה מגבינת חלב אם ועד לתבשיל פין של תרנגול. איך אומרים, שיהיה בתיאבון.
חבל על כל טיפה: גבינה מחלב אם
השף הניו-יורקי דניאל אנגרר, בעליה של מסעדת "קליי בראסרי", התבאס לזרוק לפח את עודפי החלב של אשתו המניקה. מה עשה? הוא חבץ מהחלב גבינת גורמה והתחיל למכור אותה במסעדה שלו. יש מתאבן מגבינת חלב אם, המוגש עם תאנים ופלפל הונגרי, ויש גם חריצי גבינה לממכר לפי משקל. מרתיע אתכם? אנגרר דווקא טוען שהטעם מזכיר למדי את טעמה של גבינת הבקר המוכרת לנו, ומעט מתוק יותר. האמת היא שדווקא על הרעיון הזה אי אפשר להגיד "אל תנסו בבית".
אל תיתנו לשף לשמור על מיצי: קדירת חתולים
הצופים בתכנית הבישול הפופולרית של השף האיטלקי ביפה ביגאזי הופתעו לשמוע אותו מתאר בשידור את המאכל האהוב עליו: קדירה מבשר חתול. "אחרי שלושה ימים שהוא מושרה בזרימת מי הנחל, בשר החתול יוצא לבן", תיאר השף את תהליך הכנת המנה, וגרם לבטנם של רבים להתהפך, ולא מרעב. למרות שהשף נשבע שאכל את הקדירה הלא שגרתית מספר פעמים והבטיח לצופיו שמדובר בלא פחות ממעדן, ההצהרה הזו גררה אחריה סערה ציבורית באיטליה, והתכנית שלו הורדה מהמסך.
לא להאכיל את החיות, לאכול אותן: פנקייק סנאים
בשטח המלון האנגלי המפורסם בעל השם הלא-מפתה "מלון חזיר הבר" נוהגים להסתובב סנאים רבים. שף המלון ראה בהם כנראה משאב לא מנוצל, ויצר את המנה הייחודית "פנקייק הסנאי האפור". לטענתו הסועדים במסעדת המלון אוהבים את המנה לפחות כשם שהם אוהבים את החיות החמודות, והוא באופן אישי סבור שטעמו של הסנאי מזכיר למדי טעם של בשר ארנבת.
לפחות לא אוכל של מטוסים: אוכל של בית חולים
למסעדת DS מיוזיק בטייפה שבטיוואן יש אחלה גימיק: המלצרים שלה לבושים כרופאים והמלצריות כאחיות. אלא שהלוואי שזה היה נגמר בזה: הם אשכרה מגישים אוכל של בתי חולים, כולל הג'לי הירוק וודקה המוזרמת אליכם היישר מאינפוזיה התלויה מהקיר.
נייר זה מרזה: דיו אכיל
במסעדת מוטו הטרנדית בשיקגו הצליח השף הומרו קנטו לגרום לאנשים לאכול נייר, ואפילו הפך את זה לעניין אופנתי. הוא יצר דיו אכיל, הדפיס אותו על נייר ועיצב בכל מיני צורות. הקטע הוא ללעוס וללעוס, להרגיש את הטעם של האוכל אבל לא לבלוע - וגם לא להשמין.
קשה לפיצוח: טאקו חגבים
בפילדלפיה יש מסעדה מקסיקנית מוצלחת, שמגישה את המנה "טאקו דה צ'פולינס". אם אתם מזמינים את הטאקו הזה, כדאי שתדעו שהוא עשוי מחגבים מטוגנים – שמסתבר שהם נחשבים לאחלה מעדן בחלקים שונים של מקסיקו. ייתכן ששלב הפיצוח של השרץ יהיה קצת לא נעים בשיניים, אבל אומרים שמייד אחר כך ההנאה גדולה.
כל הזין לצמחונים: פין של תרנגול
כולנו שמענו על האוכל המוזר של הסינים, אבל זה כבר ממש מוגזם: במסעדת גו-לי-זאונג מגישים סוס, עז, כלב, חזיר, ועוד לא שמעתם כלום. מנת הדגל כוללת פין של תרנגול זכר, ובשאר המנות מופיעים אשכים שונים מעולם החי. אנשים שביקרו במסעדה, אגב, סיפרו דווקא על העיצוב שלה שהיה מרגיע ונעים, ואפילו טענו שהתבשילים מחזקים את כוח הגברא.