תארו לכם שיום בהיר אחד, אוסרת עיריית תל אביב על הקמת מסעדות ערביות חדשות בתחומה. לא עוד חומוס סינייה או בקלוואה, כולם צריכים להסתפק מעתה באוכל ישראלי בלבד (מה שזה לא יהיה). נשמע הזוי? אפילו קצת פשיסטי? תתפלאו, אבל מתברר שבאיטליה, מהלך כזה עובר כמעט בלי התנגדות.

למרות שהרבה מהפרודוקטים האיטלקיים ביותר הגיעו לאיטליה דווקא מהניכר, לאיטלקים כנראה נמאס מאורחים. הרשויות העירוניות הכריזו מלחמה על הזרים ואסרו על הקבאב להסתובב ברחובות הערים.

לא לקבאב (צילום: dirkr, Istock)
קבאבים תחזרו הביתה! | צילום: dirkr, Istock

בשבוע האחרון הקציצה המזרחית מצאה את עצמה במוקד קמפיין נגד אוכל אתני הנתמך בידי הממשלה. רשויות מקומיות של כמה ערים באיטליה הכריזו מלחמה כנגד הפולשים האתניים האכזריים שהשתלטו על רחובות הערים, והוציאו תקנות כנגד השווארמה, הקבאב, הסושי והדים סאם שהתנחלו להם עד עתה באין מפריע בסמטאות.

מסע הדחיקה של אוכל האתני, שתואר על ידי מוביליו כמונע מהרצון התמים שאיטלקים יאכלו אוכל איטלקי, החל בשבוע שעבר בעיר לוקה (locca), בה המועצה העירונית אסרה על פתיחת מקומות חדשים המגישים אוכל אתני בתוך חומות העיר. משם המשיך המסע לחבל לומבארדיה, שם מפלגת הליגה הצפונית נגד הגירה הצליחה להביא לכך שגם בעיר מילנו (בירת המחוז) נאסר על פתיחת מקומות אוכל אתני חדשים. 

לוקה זאיה, שר החקלאות של איטליה וחבר בליגה הצפונית נגד הגירה, הריע לרשויות המקומיות של לוקה ומילנו ואמר לטיימס הבריטי כי הצעד הבא שבו יש לנקוט כנגד המסעדות האתניות שהורשו להמשיך ולפעול, הוא לאסור עליהן לייבא פרודוקטים מחו"ל ולחייב אותן לעבור לשימוש במוצרים מתוצרת איטליה בלבד. וכשנשאל על ידי הטיימס האם הוא אי פעם טעם קבאב, השיב השר שמעולם לא, ושהוא דבק באוכל מקומי ומסרב מכל וכל להתנסות בנוכרים ולנגוס רחמנא ליצלן אפילו באננס. 

אבל לא כולם אוהבים את המגמה החדשה של הרשויות, מפלגות השמאל כינו אותה גזענות קולינרית, וויטוריו קסטליאני - סלבריטי שף איטלקי, אמר כי זוהי מגמה מגוחכת, שהרי אין בעולם מנה שאינה מגיעה מעירוב של טכניקות, פרודוקטים, וטעמים מתרבויות שונות, ושאפילו מנות או מוצרים שנחשבים לאיטלקיים במובהק הם למעשה יבוא שנטמע בתרבות הגסטרונומית המקומית. למשל עגבניות הסאן מרציאנו, שבלעדיהן אין רוטב לפסטה, שהגיעו לאיטליה במאה ה-18 כמתנה שהוענקה לממלכת נאפולי על ידי הפרואנים. למרות קולות ההתנגדות, מגמת הטלת ההגבלים על המסעדות האתניות נמשכת, אם כי בעיר לוקה ההגדרה מה הוא בדיוק אוכל אתני עדיין מעורפלת. דובר העירייה אמר כי מסעדות צרפתיות, למשל, יורשו לפעול, אולם ההיתר לפתוח מוסדות המגישים אוכל סיציליאני המושפע מאוכל ערבי עדיין מוטל בספק. 

לנו עדיין מותר. פנקו את עצמכם בקבאב ביתי עסיסי