1.  סלט פומלות וחזה עוף

סלט פומלות
סלט פומלות
החומרים:
4 כפות שמן תירס
1 בצל סגול קצוץ
רבע קילו בוטנים ללא מלח, קלופים ושבורים מעט
1 חזה עוף חלוט ומפורק לחוטים (או רבע קילו שרימפס מנוקים וקצוצים)
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 פומלה
3 כפות קוקוס
מיץ מליים אחד (או מחצי לימון)
2 כפות רוטב סויה
1 כף סוכר
1 פלפל אדום חריף, מנוקה מזרעים וקצוץ דק
חצי כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בווק ומזהיבים בו את הבצל יחד עם שברי הבוטנים. מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה.
2. מוסיפים את חזה העוף המבושל והמפורק או את השרימפס הקצוצים ומטגנים עוד דקה-שתיים. מסירים מהאש ומצננים.
3. קולפים את הפומלה ומפרקים לפלחים. קולפים את הפלחים, נפטרים מה"עור" ומהציפה הלבנה, ומפרקים לבקבוקים.
4. שמים את תוכן הווק בקערה ומוסיפים את הפומלה ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט פומלות וחזה עוף

2. פאד תאי

החומרים:
5 כפות שמן תירס
4 שיני שום קצוצות גס
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל סגול פרוס דק
רבע קילו חזה עוף בקוביות קטנות
1 פלפל אדום פרוס דק
1 פלפל ירוק פרוס דק
1 גזר בינוני חתוך לגפרורים דקים
1 חבילה אטריות אורז רחבות מושרות במים שלושת רבעי שעה
1 כוס מרק עוף
1 כוס כרוב ירוק (או סיני) פרוס דק
1 כוס נבטים מהזן העבה
5 בצלים ירוקים קצוצים גס
5 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
2 ביצים
1 כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס בוטנים קצוצים
רבעי לימונים

אין תמונה
פאד תאי
אופן ההכנה:
1. מלהיטים ווק ומוסיפים שמן. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים עשר שניות (לא יותר!).
2. מוסיפים את הבצל והעוף ומטגנים עד שהעוף הופך ללבן.
3. מוסיפים את הפלפלים והגזר ומטגנים דקה.
4. מוסיפים את האטריות ומרק העוף ומטגנים עוד שתי דקות.
5. מוסיפים את הכרוב, הנבטים והבצל הירוק. מוסיפים גם את הסויה והסוכר ומקפיצים דקה.
6. דוחפים את תוכן הווק לצד כך שרבע ממנו מתפנה. שוברים פנימה את הביצים, טורפים ומערבבים עם תוכן הווק. מקפצים עד שרואים נטיפי ביצים שנקרשו על הירקות והאטריות.
7. טועמים ומתקנים תיבול.
8. מסירים מהאש ומחלקים לקעריות הגשה. בוזקים מעל כוסברה ובוטנים קצוצים, ומניחים מעל רבע לימון.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פאד תאי

3. סלט פפאיה

החומרים:
1 פפאיה לא בשלה, במשקל בערך 500 גרם, קלופה, פרוסה בעזרת קולפן וקצוצה לגפרורים
10 תרמילי לוביה קצוצים גס
1 פלפל אדום חריף קטן קצוץ דק
4 שיני שום בינוניות, מעוכות
7 כפות רוטב סויה (או רוטב דגים)
רבע כוס מיץ לימון
7 כפות סוכר
10 עגבניות שרי חצויות
רבע כוס בוטנים מרוסקים

אין תמונה
סלט פפאיה
אופן ההכנה:
1. שמים פפאיה, לוביה, פלפל חריף, שום, סויה, לימון וסוכר בשקית גדולה ועבה. סוגרים היטב, מנערים ומועכים. מנערים שוב ומועכים שוב. הפעולות האלה יערבבו את מרכיבי הרוטב ויכניסו את התיבול לפרי.
2. מוסיפים את העגבניות לשקית, מנערים ומועכים קלות.
3. מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל בוטנים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט פפאיה

>> לכל המתכונים של גיל חובב
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל ב-mako

>> כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד

שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן

סלט פומלות