המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 חותכים את העגבניות לרבעים. מסירים את החלק העליון של ראש השום. מסדרים את העגבניות והשום בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. צולים 20 דקות או עד שהעגבניות והשום מתרככים. 3 מעבירים את העגבניות והשום (יחד עם המיצים שבתחתית התבנית) ואת גבינת הריקוטה למעבד מזון וטוחנים במשך כדקה. מוסיפים את הבזיליקום וטוחנים שוב כ-30 שניות. 4 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. 5 מעבירים את הרוטב הטחון למחבת, מוסיפים פרמזן מגוררת ומערבבים. טועמים ומתקנים טעמים (בשלב הזה ניתן להוסיף צ'ילי יבש גרוס). 6 כשהפסטה מוכנה מכניסים אותה לרוטב, מערבבים ומכבים את האש. מגישים עם עוד פרמזן מגוררת. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים פסטה ברוטב עגבניות וריקוטה | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |