אחת המנות המפורסמות של רשת הבשרים האמריקאית Outback Steakhouse, היא ה"בלומינג אוניון" – בצל פרוס בצורת פרח, מכוסה בבלילה, מטוגן בטיגון עמוק ומוגש לצד מיונז מתובל חריף. המתכון הבא הוא מחווה לאותה המנה, רק עם קצת פחות טיגון עמוק: כיכר לחם שאור שלמה, שבתוכה משובצות פיסות גבינה ופטריות מוקפצות. המתכון ללחם, שבעברית נקרא לו "לחם נתלש", רץ ברשת כל כך הרבה, שכבר אי אפשר לאתר את המקור שלו. הגרסה הבאה לקוחה מתוך הבלוג Beantown Baker, אבל אתם לא חייבים לדבוק בה: אפשר לוותר על הפטריות, להחליף את הגבינה בכל סוג אחר שאתם אוהבים, להוסיף עשבי תיבול, תבלינים ובעצם - כל מה שאתם רוצים. תרגישו חופשי לסטות מהמתכון.

אין תמונה
סלט קטן בצד יכול להשקיט את רגשי האשמה שלכם

המרכיבים:
לפטריות:
15 גרם חמאה
350 גרם פטריות שמפניון
1 כפית תימין קצוץ

ללחם האפוי:
1 כיכר לחם שאור שלמה, לא פרוסה
350 גבינה צהובה כמו גאודה, מנצ'גו, או אדם, פרוסה דק
120 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
2 כפיות פרג טחון

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הפטריות: ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים את הפטריות ומבשלים אותן כחמש דקות. מוסיפים את התימין וממשיכים עוד כ-3 דקות. מניחים בצד לקירור.

2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

3. חותכים את חלקו העליון של הלחם לאורך ולרוחב (שתי וערב) בלי להגיע עד תחתיתו, ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. מניחים את פרוסות הגבינה והפטריות בין חריצי הלחם. כדאי לנסות לדחוף את הפטריות עם האצבעות אל תוך הלחם.

5. מערבבים את החמאה המומסת עם הבצל הקצוץ והפרג, ומזלפים את התערובת מעל הלחם.

6. עוטפים את הלחם בנייר אלומיניום ואופים למשך 15 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות, עד שהגבינה נמסה.

אין תמונה
הלחם הנתלש. מסמר כל מסיבה

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המתכון עם החברים

>> בתנור של אביבה: מקרון שוקולד
>> הלחמניות הכי מהירות שיש - הסקונס