אין הרבה מאכלים שאנחנו מעריכים יותר מביצים קשות; הן לנצח יהוו מבחינתנו פתרון מהיר לכל ארוחה, בכל שעה ביום, וכל כך קל להכין אותן שזה לגמרי מרגיש כמו בינגו - קצת מים רותחים, המתנה של 10 דקות ואפשר כבר לקלף את האבוקדו לסלט הזה שאתם כל כך אוהבים.

ובכל זאת, אם יש משהו שיכול להרתיח אותנו בכל הקשור לביצים קשות זוהי פעולת הקילוף. לרוב, כשהביצים חדשות וטריות, פעולת הקילוף לא צריכה להיות מסובכת מדי, אבל לא מעט פעמים אנחנו נתקלים בקליפה עיקשת שמסרבת להיפרד בקלות ולוקחת איתה הלאה חתיכות ביצה יקרות. אז האם סוף סוף נמצא הפתרון לאחת הבעיות הכי נפוצות בעולם?

אז ככה זה עובד: אחרי שסיימתם עם הבישול, תנו לביצים שטיפה זריזה תחת מעט מי ברז והכניסו אותן לכוס זכוכית/פלסטיק עמוקה. עכשיו כל מה שנשאר לכם הוא להוסיף שליש כוס מים, לאטום את חלקה העליון של הכוס, ולשקשק חזק למשך כמה שניות טובות עד שתראו שהקליפה הופכת לסוג של "תמונת פסיפס". זהו - עכשיו אתם יכולים לשלוף את הביצה ופשוט ללטף את הקליפה לשלום. אתם תתפלאו באיזו קלות היא תיפרד מהביצה.