יש כאלה שקונים ביצי קינדר רק בשביל הביצה הכתומה והמתנה שמחכה להם בפנים, אחרים הפכו עם השנים לאספנים נלהבים של סדרות הצעצועים שמסתתרות בפנים, אבל מה שבטוח הוא שבכל הקשור לביצים הכי פופולריות בעולם, שוקולד הוא רק תירוץ שעוטף את מוקד העניין האמיתי: המתנות הקטנות המורכבות מכמה חלקים, שביחד יוצרים דינוזאור על גלגלים או דג מחייך.

ביצי הקינדר (שחזרו בשנים האחרונות למדפים גם כאן בישראל אחרי שנעלמו לתקופה ארוכה) היו תמיד אחד הממתקים הכי אהובים על ילדי העולם, אבל עכשיו מתברר שלא מעט ילדים אחרים סבלו ועוד סובלים מהן: מגזין "סאן" הבריטי חשף השבוע כי עשרות ילדים ברומניה מועסקים בתנאי עבדות במטרה אחת בלבד: להרכיב כמה שיותר ביצים כתומות מלאות בחלקי צעצועים, אותן הם שולחים אחר כך למפעלי החברה שעוטפים אותם בשוקולד ושולחים לחנויות הממתקים להנאתם של ילדי כל העולם.


"אנחנו עובדים לפעמים 13 שעות ביום וזו ממש עבודת פרך", מספרת כריסטיאן ג'ורי, שגייסה למשימה גם את בנה פטריק בן ה-11 ובתה חנה בת ה-6. "על כל 1,000 ביצים שאנחנו מרכיבים אנחנו מקבלים 3.80 ליש"ט (18 וחצי שקלים). אני יודעת שהשכר נורא אבל אין לנו ממש ברירה - אנחנו חייבים את הכסף כדי להאכיל ולגדל את הילדים שלנו", סיפרה טימאה, אישה נוספת שלקחה על עצמה את עבודת הפרך הזו ורתמה גם היא את כל בני משפחתה.

אין תמונה
מתברר שלא הכל מלא בצעצועים וחיוכים בחברת קינדר

השמועה על תנאי ההעסקה הגיעה גם לאחד מעובדי החברה המייצרת, פררו רושה, והוא הגיב לעניין בחריפות: "אם הבוסים בפררו היו יודעים מה הולך כאן, הם היו מקבלים התקף לב. הלקוחות שלנו מצפים שהמוצר כולו יגיע מפס ייצור נקי ותחת תנאים מבוקרים, אבל המון צעצועים מורכבים בבתים פרטיים של אנשים ובקרת האיכות היא פשוט בלתי אפשרית".  

את ביצי הפלסטיק מספקת למשפחות חברה שהיא למעשה קבלן משנה לחברה נוספת, וברגע שאנשי ה"סאן" פנו לאחד מאנשי אותה חברה הוא ברח כל עוד נפשו בו ונעל את דלת המפעל. העניין הפך למוזר עוד יותר כשאחרי שעה הגיעה מונית לאחת המשפחות, ביקשה לאסוף את כל חלקי הצעצועים ובישרה לבני המשפחה שהעבודה נגמרה. בסופו של דבר הצליחו אנשי המגזין להגיע לאחד ממנהלי החברה, וקיבלו את התשובה הלקונית הבאה: "זו הפעם הראשונה ששמעתי על זה. ברגע שאני אגלה מי המפעלים המעורבים אני אדאג שייסגרו וכל החוזים שלהם מולנו יסתיימו באותו הרגע".

(מקור)