ביומיים האחרונים מדברים איתנו מכל עבר על גלידת קוטג'. זאת אומרת, אחרי שמסיימים את נושא השיחה החרוש שהוא רולאפס (מתכונים לרולאפס, שוק שחור של רולאפס והברחות רולאפס מחו"ל). בניגוד לטרנד הרולאפס, שכבר הוביל להצהרה מטעם משרד הבריאות לגבי סכנות הצריכה של הממתק המיובא; טרנד גלידת הקוטג' החדש מצליח לעורר עניין בזכות היותו ההפך הגמור: הוא דיאטטי (יחסית) ובריא יותר. הנה המתכון הבסיסי לגלידת קוטג', לכל מי שרוצה לממש את הטרנד הלוהט של הרגע (לנו היה טעים בסך הכל, אבל המרקם רחוק מלהיות מספק וקרמי כמו של גלידות שמנת):

גלידת קוטג' - המרקם משתנה לפי זמן ההקפאה (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
גלידת קוטג' - המרקם משתנה לפי זמן ההקפאה | צילום: צילום פרטי, mako אוכל

מתכון לגלידת קוטג'

חומרים:
מכל קוטג' (250 גרם)
8-10 תותים (יותר או פחות - לפי הטעם)
2-3 כפות מייפל

אופן הכנה:

1. שוטפים את התותים היטב.

2. טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים (קוטג', תותים ומייפל) עד לקבלת תערובת חלקה. 

3. מעבירים את הבלילה לכלי, אוטמים היטב ומעבירים למקפיא.

הערות ושידרוגים

  1. את התותים ניתן להשמיט או להחליף בפרי אחר.

  2. את המייפל אפשר להמיר בכל ממרח שאוהבים (שוקולד, קרמל, לוטוס, נוטלה וכו').

  3. לפני ההקפאה אפשר להוסיף כל מה שרוצים - פירות שלמים או חצויים, שוקולד צ'יפס, שברי ביסקוויטים, שברי עוגיות וכו'.

  4. חשוב לקחת בחשבון שזמן ההקפאה משפיע על המרקם: אנחנו לדוגמה העברנו את הכלי האטום למקפיא למשך הלילה, מה שהפך את חילוץ הגלידה למשימה מעט מאתגרת. זה לא משפיע על הטעים - טעים לכל מי שאוהב תותים - אבל אל תצפו למרקם של גלידת שמנת סטנדרטית.

גלידת קוטג' (צילום: צילום פרטי, mako אוכל)
גלידת קוטג' | צילום: צילום פרטי, mako אוכל