כבר כמה שבועות שלא נכנענו לטרנד אליו נחשפנו ברשתות החברתיות והתגעגענו. הפעם מדובר בטריק מדליק שפורסם בין היתר בקבוצות פייסבוק של פודיז נלהבים (רעבים ברעבך): לוקחים מעדן הגולן וניל, בוזקים מעליו סוכר, מקרמלים אותו בעזרת ברנר, וזוללים. מהיר, זול, פשוט ומאוד ידידותי לנשים בהריון (לנשים בהריון פחות מומלץ לצרוך ביצים בבישול חלקי).

קרם ברולה - מוכן (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
קרם ברולה אמיתי ביי דה בוק | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

בעוד שהכנת קרם ברולה דורשת בישול מקדים, אפייה, השוואת טמפרטורות, בן מארי וצינון שלוקח לפחות ארבע שעות - כאן הקינוח מוכן תוך דקה. חשוב לסייג ולציין שלקרוא לגרסה הביתית והזריזה הזאת קרם ברולה כלול להיחשב כעלבון לקינוח המקורי, אחד הקינוחים המענגים והכיפיים, כזה שמכינים כמו שצריך יכול לשדרג כל ארוחה בכמה וכמה רמות. זה טרנד שובב וחמוד שאפשר להבין למה אנשים שנמנעים מאכילת חלמונים טרופים (אגב, תהליך שדורש סבלנות והשקעה - אחרת מקבלים חביתה מתוקה) נהנים ממנו.

מתוצאות הניסוי שלנו אפשר לראות שהסוכר מתקרמל מהר כשמשתמשים בברנר, ואולי אם היינו מחכים דקה-שתיים היינו גם מקבלים את אפקט ניפוץ הסוכר הקשה. זה טעים כי מעדן הגולן זה טעים וסוכר שרוף זה טעים - אבל מפה לקרם ברולה עם שמנת מתוקה שבושלה עם גרגירי וניל? אולי קרם ברולה חובבני מאוד. למי שבכל זאת מעוניין, נציין שקיימת גם גרסה עם גלידה של רון יוחננוב, שבה פשוט ממיסים את הגלידה, מערבבים עם חלמון ואז אופים עם שבכת סוכר. ולמי שרוצה להכין את הדבר האמיתי, הנה מדריך מפורט כולל מתכון של ענבל לביא.

מדריך קרם ברולה - הברנר (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
מדריך קרם ברולה - הברנר | צילום: ענבל לביא, mako אוכל
קרם ברולה בשלושה מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קרם ברולה בשלושה מרכיבים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל