לפני כחודש העלנו בעמוד הפייסבוק שלנו תמונה של עוגיות פרח צבעוניות - אותן ראינו מסתובבות ברשת זה כמה זמן. התגובות לעוגיות היו כל כך נלהבות, שהחלטנו להעלות את המתכון שלהן, הלקוח מתוך המגזין האמריקאי Bettter Homes and Gardens.

הרעיון הוא לעצב כדורים מבצק עוגיות חמאה, לגלגל אותן בתוך סוכר צבעוני, לגזור להן את הקצה לצורת פרח ולאפות. סוכר צבעוני הוא סוכר עם כמה טיפות של צבע מאכל - אפשר לערבב בצלוחית, או לשים בשקית סנדוויצ'ים ולנער בזהירות. כך מכינים את העוגיות:

עוגיות פרח 2 (צילום: צילום מסך מהאתר bhg.com)
עוגיות פרח מנצנצות. שיין און | צילום: צילום מסך מהאתר bhg.com

המרכיבים (ל-30 עוגיות):
1/4 3 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
300 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 ביצה
1 כף חלב
1/2 2 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית גרידת לימון

עדשים צבעוניות
סוכר צבעוני (סוכר הצבוע בכמה טיפות של צבעי מאכל), או סוכר לבן

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים - הקמח, אבקת האפייה והמלח.

2. במיקסר עם וו גיטרה - מעבדים את החמאה הרכה כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים עד שהסוכר נטמע בחמאה.

3. מערבלים פנימה את הביצה, החלב, תמצית הווניל וגרידת הלימון.

4. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים רק עד שהבלילה מתאחדת - לא מעבר.

5. מחלקים את הבצק ל-2 ומקררים במקרר לשעה.

6. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

7. מוציאים חצי מהבצק המקורר ומגלגלים לכדורים קטנים. טובלים את הכדורים בתוך סוכר צבעוני ומניחים על תבנית המרופדת בנייר אפייה.

8. בעזרת מספריים נקיים עושים 3 חתכים בצורה של כוכבית (איקס ועוד קו אלכסוני החוצה אותו) בחלק העליון של הכדורים (כ-2/3 לתוך עומק הכדור - ראו תמונה). משטחים מעט ובעדינות לצורת פרח. אם הכדורים רכים מדי - החזירו אותם למקרר להתייצבות.

9. מניחים עדשת שוקולד אחת במרכז כל אחת מהעוגיות ומחזירים למקרר להתייצבות לעוד מספר דקות.

10. אופים 8-10 דקות, עד ששולי העוגיות מתקשות ומזהיבות. בזמן שהסבב הראשון של העוגיות בתנור - מוציאים מן המקרר את הבצק הנותר ומכינים סבב שני. חשוב לאפות את העוגיות בעודן קרות.

עוגיות פרח 1 (צילום: צילום מסך מהאתר bhg.com)
חותכים את העוגיות - 3 חתכים עליונים בצורת כוכבית | צילום: צילום מסך מהאתר bhg.com

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את עוגיות הפרח עם החברים

>> בפעם הקודמת הכנו נטיפי יוגורט קפואים
>> יום העצמאות בפתח: איך מכינים פיתות בבית