כמה ימים לפני צום ט' באב זה זמן נהדר להיזכר במערכון הפיתה על הגז של "הפרלמנט" (האמת, כל זמן טוב לזה, לא באמת צריך הקשר אקטואלי), אבל הפעם זה לא רק אנחנו - הפעם קיבלנו הוכחה מאחד השפים האהובים בעולם שמדובר בשיטה ראויה, וזאת כבר התרגשות אמיתית.

אז השף הוא ג'יימי אוליבר, השף העירום, המתכון הוא מתכון לפלאפל מהיר ואת הפיתה הוא מחמם - פשוט ככה - על להבת הכיריים כמה שניות מכל צד. לאחר מכן הוא חוצה אותה לרוחבה, מורח מה שמורח ומניח את כדורי הפלאפל, ואז מכסה בחצי השני של הפיתה וחותך כמו כריך. מוזמנים לצפות מדקה 6:20 ואילך. 

אם אנחנו כבר כאן, לא נתעלם גם מהמתכון של אוליבר, כי תכלס הכדורים האלה נראים מעולים, ובאמת מוכנים בצ'יק צ'ק. אז זה מה שהוא עושה: מסנן שתי קופסאות שימורים של חומוס מהנוזלים ומעביר את החומוס למעבד מזון. מוסיף למעבד המזון כף קמח, כף אריסה, כפית פלפל אנגלי טחון, מלח ופלפל שחור, גבעולי כוסברה (מצרור שלם) וקליפת לימון מגוררת. את כל זה הוא טוחן, מחלק ל-16 כדורים ואז מטגן במעט שמן זית משני הצדדים. 

אבל עם כל הכבוד לג'יימי אוליבר, אצל אסי זה נראה טעים יותר:

מה אתם אומרים?