מולין - כלי לפירה (וידאו WMV: עדי רם)
מולין. מעולה גם לחומוס | וידאו WMV: עדי רם

לסבתות שמכינות את האוכל הכי טוב בעולם יש בדרך כלל במטבח סכין אחת קטנה וקהה שקיבלו מאמא שלהן, מיקסר ידני בן 30 שהן מעדיפות לא להשתמש בו ועוד הרבה כלי מטבח חדשים ומהודרים שקיבלו מכם בחגים והצפינו במעמקי הארון הגבוה ביותר.
האמת? הן צודקות. בשביל להנפיק אוכל משובח אתם לא באמת חייבים אביזרי מטבח משוכללים, אבל מצד שני – יש כמה חפיצים שאחרי שתתנסו בהם, באמת לא תבינו איך הצלחתם לנהל חיים תקינים לפני זה. הנה 10 הנבחרים שלנו, נכון לשנייה זו.

1. מולין לגום (moulin legumes)
אם אחת מהבשלניות המסורתיות תיתקל במולין המשוכלל שלך היא תהיה בטוחה שמדובר בכלי עבודה של אינסטלטור – אבל לא, מדובר בממעך איכותי במיוחד, שלפירה היוצא מבין פלטות הריסוק שלו אין מתחרים. המולין יכול לשמש גם כמטחנה למרקים או רטבים, ולמרות שמקורו בצרפת, הוא יוצר חומוס במרקם משובח (תוך שהוא מגדיל לעשות ומפריד את הקליפות מהגרגירים).
מחיר: כ-50 שקל למולין פלסטיק, ו-150 שקל ומעלה למולין נירוסטה.

2. סבון נירוסטה
מהרגע שבו נגענו בשום ועד שהאצבעות מפסיקות להסריח עוברת לפחות יממה, ולא משנה כמה פעמים שטפנו ידיים בדרך. אז הנה המציאו עבורנו את סבון הנירוסטה, שעל אף שאינו סבוני כלל, מצליח להסיר את צחנת השום (וגם הדגים והבצל) ביעילות. בחוגי אנשי המקצוע הסבון הזה מוכר כבר שנים ארוכות, אבל בשנתיים האחרונות הוא ירד אל העם, ועכשיו ניתן למצוא אותו בחנויות מתמחות או בחנויות סירים.
מחיר: 20 שקל לסבון תוצרת הארץ וכ- 60 ש"ח לסבון תוצרת חו"ל.

3. אליגטור
האליגטור הוא מכשיר לקיצוץ ירקות שחוסך הרבה הרבה דמעות בחיים. במילים אחרות: עוד לפני שתספיקו להזיל דמעה אחת הוא ינפיק לכם בצל קצוץ לתפארת. האליגטור מזכיר בצורתו לוע של תנין (מכאן שמו): על הלסת התחתונה מניחים את הבצל או כל ירק אחר (חצוי, לא בשלמותו), וכשסוגרים את הלסת העליונה, המרושתת סכינים, הוא נחתך יפה יפה לריבועים.
אליגטור הוא שם המותג של חברה שבדית הנחשבת לאיכותית במיוחד (מוצריה גם מגיעים עם שנתיים אחריות) אך יש גם חברות פחות ידועות המייצרות קוצצי ירקות דומים.
מחיר: 140 שקל ומעלה לאליגטור מקורי, 100 שקל ומעלה לקוצצים אחרים.

4. קוצץ עשבי תיבול
החלק המעצבן באמת בעבודה עם עשבי תיבול הוא הפרדת העלים מהגבעול, ואת זה קוצץ העשבים לא יעשה בשבילכם. מה שהוא כן יעשה זה יקצוץ את ערימת העלים שתניחו בתוכו בשנייה אחת. החיסכון הוא למעשה רק של כמה תנועות סכין, אבל גם של תאונות עבודה פוטנציאליות.
מחיר: 55-150 שקל.

מיץ לימון (וידאו WMV: עדי רם)
סוחט לימון. כזה אתם באמת צריכים | וידאו WMV: עדי רם

5. סוחט לימון
אם כבר קרתה לכם תאונת עבודה, אחת החוויות הפחות נעימות היא המפגש בין הפצע הטרי ללימון. הסוחט המדובר מונע כל מגע כזה – הוא עובד ממש כמו כותש שום: פשוט מניחים את חצי הלימון בין שתי הזרועות וסוגרים אותן. היתרון הגדול של הסוחט הזה, חוץ ממהירות הסחיטה, הוא העובדה שהוא כולא את הגרעינים בתוכו, ולא מאפשר להם להתגנב לכם לסלט.
מחיר: 25-50 שקל.

6. משקל שמודד ערכים תזונתיים
רוצים פיקוח הדוק על מה שאתם מכניסים לפה? חושדים ביצרנים, ומעוניינים לוודא שטבלת הערכים שלהם לא מומצאת? רכשו לכם משקל שמודד קלוריות ושאר ערכים תזונתיים ותגלו את כל האמת על מה שאתם עומדים לאכול – כמה קלוריות, כמה שומן, חלבון ופחמימות יש בו. קצת יקר, זה נכון, אבל בשביל אובססיביות משלמים.
מחיר: 280-340 שקל.

7. קולפן אצבע
שייך לז'אנר חפיצי המעצבים. חזותו של הקולפן אכן רבת חן, ולמרות שבהתחלה השימוש בו מסורבל, מדובר בהמצאה גאונית. הקושי ההתחלתי קשור לכך שאנחנו לא רגילים להשתמש באצבע לקילוף, אבל כשמתגברים על המחסום התנועות הופכות להיות טבעיות ויציבות ומגלים שהאחיזה בפרי או הירק נוחה בהרבה.
מחיר: 22-30 שקל.

8. מכשיר להכנת בצקיות
כל מי שראה הונגרי מכין גולש בטח זוכר את השלב האחרון, שבו אותו הונגרי מסכן עומד מעל הסיר הרותח ומנחית לתוכו אינספור כדורים קטנים של בצק, אחד אחרי השני, בסבלנות אין קץ.
אז הנה הגה מי שהגה מכשיר מיוחד שמשליך את הנוקדלי למרק בשבילנו. המכשיר מעולה להכנת כל סוגי הבצקיות, ומשתמשים בו גם להכנת ניוקי או שפצל.
מחיר: 55 שקל.

מכשיר להכנת בצקיות (צילום: באדיבות הוצאת הספרים "אחיאסף")
מכשיר להכנת בצקיות. הונגרים חייבים כזה | צילום: באדיבות הוצאת הספרים "אחיאסף"

9. קערה מתקפלת
קערות תופסות מקום, והפתרון של הנחתן אחת בתוך השנייה עובד רק עד שרוצים להוציא את אחת הקערות התחתונות. הקערה המתקפלת תופסת כלום מקום, וכשמניידים אוכל לחברים או לפיקניק לא צריך להיסחב עם כלי בדרך חזרה – פשוט מקפלים אותה ומכניסים לתיק.
מחיר: 80-100 שקל.

10. מכסי פלא
מכסים עשויים סיליקון המגיעים בקוטרים שונים, ומתלבשים על סירים וקערות כמו כפפה. מכסי הפלא עמידים בחום ולכן יכולים להוות תחליף למכסה סיר שאבד או נשבר, וניחנים ביכולת איטום מעולה, שהופכת אותם אידיאליים לכיסוי קערות או קופסאות לטייק אוויי. חוץ מזה הם גם קלים לניקוי וקלים באופן כללי. מה עוד אפשר לבקש ממכסה?
מחיר: 80-150 שקל, תלוי בקוטר.