1. מוט בלנדר

נכון, בשלל חנויות (ואפילו סופרים) אפשר למצוא בלנדרי מוט ממש ממש זולים, אבל מוט בלנדר איכותי הוא כמו עוזר אישי ונאמן. הוא יכול להחליף בלנדר ומיקסר, בעיקר במטבח קטן, הוא מרסק את המרק ישר בתוך הסיר, הוא מקציף, מערבב, קוצץ, מרסק פירות בשניות – והכל בלחיצת כפתור. רק מלחשוב על כל מה שהוא עושה אפשר להיות עייפים. ההמלצה שלי: בראון, 799 שקל.

בלנדר מוט (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
עוזר אישי ונאמן. בלנדר מוט | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

2. קולפנים

קטן קטן, אבל קולפן הוא אביזר שחייב להיות איכותי, אחרת החיים במטבח מאוד קשים, וחבל. קולפן טוב מגלח את הקליפה בקלילות, ואם הידית עשויה מחומר רך ובכל זאת מצליחה לא להחליק מהיד – מה טוב. המשקיענים מוזמנים להצטייד גם בקולפן ג'וליאן, שיוצר מקלות של פירות וירקות בעובי גפרורים, וקולפן עגבנייה, המיועד לקילוף עגבניות ופירות רכים כמו אפרסק או משמש. ההמלצה שלי: אוקסו, 59-69 שקל.

קולפנים (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
הופכים את החיים לקלים. קולפנים | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

3. סכינים

סכין חד עושה את ההבדל בין בישול מענג לבלתי נסבל. הסכין אמור לחתוך, לקצוץ ולפרוס כל דבר בדייקנות ובקלות, וסכין טוב הוא אמנם יקר יותר, אך הוא ישרת אתכם בנאמנות ובחדות שנים רבות. בעיקר אם תזכרו להשחיזו מדי פעם (איך בודקים אם הסכין חד? מניחים עגבנייה על משטח ומעבירים מעליה את הסכין בעדינות. להב חד יחדור בקלות דרך הקליפה הקשה של העגבנייה).

סט סכינים חובה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
סכינים טובות עושות את כל ההבדל | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

באילו סכינים חשוב להשקיע?

- סכין שף עם להב רחב וגדול, באורך של 12-35 ס"מ, רצוי עם חיזוק. משמש לחיתוך, קיצוץ ופריסת מזונות גדולים כמו נתח בשר. ההמלצה שלי: ארקוס, 359 שקל.

- סכין עזר, שהוא קטן וקל יותר, ומשמש לחיתוך מזון בינוני כגון ירקות פירות. מוטב להשקיע בסכין קרמי שנשאר חד לאורך שנים ולא מתחמצן בחיתוך ירקות ופירות (בתמונה: הסכינים על משטח חיתוך מוגבה של לייפהיט, 179 שקל). ההמלצה שלי: הקרמי של קיוסרה, 199 שקל.

- סכין משונן: משמש לפריסת ירקות שקליפתם קשה או עבה כמו עגבנייה או לימון. 95 שקל.

- סכינים קטנים, פשוטים ולא יקרים, לחיתוך עדין, קילוף ופריסת מזון קטן. בתמונה: סכיני ארקוסטיל (10 שקלים כל אחד) על משטח חיתוך של ג'וזף ג'וזף (99 שקלים).

סט סכינים  (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
ולא רק סכיני שף גדולות. גם הקטנות חשובות | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

4. סירים

כל כך הרבה סוגים, צורות ומחירים, איך תדעו אילו סירים אתם צריכים באמת? הנה:

- יציקת ברזל. סיר מיציקת ברזל צובר חום רב ומפזר אותו הומוגנית על פני הדפנות והמכסה. הוא אידיאלי לצלייה וסגירת בשר, ולאחר מכן לבישול ארוך. שלא לדבר על זה שמדובר בסירים יפהפיים, שכיף גם להגיש בהם אוכל לשולחן. ההמלצה שלי: לה קורזה, 999 שקל.

סיר ברזל יצוק (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
אידיאלי לצליית בשר. סיר ברזל יצוק | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

- נירוסטה. חובה בכל מטבח. סירי נירוסטה מתאימים לכל סוגי הבישול, והם שיא הנוחות בשימוש ובניקוי. כשהסיר מבית טוב, הנירוסטה איכותית, הדפנות עבות והתחתית עם מספר שכבות רב – הסיר ישרת אתכם שנים רבות. ההמלצה שלי: ברגהוף, 749 שקל.

סיר נירוסטה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
סיר נירוסטה. חובה בכל מטבח ומתאים להכל | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

- נון סטיק. כשהסיר עשוי מחומרים איכותיים הבישול בו מענג, ולא פחות חשוב – הניקוי קל מאין כמוהו. ההמלצה שלי: רוסו-אונזו, 439 שקל.

סיר נון סטיק (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
סיר נון סטיק. לחיי הניקוי הקל | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

5. מחבתות

כל מטבח צריך מינימום שלוש מחבתות בגדלים שונים, עדיף מחומר נון סטיק. גם כאן, לא לזלזל באיכות. ההמלצה שלי: רוסו-אונזו טיטאניום, 225-329 שקל.

מחבתות אונזו        (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מחבתות אונזו בכמה גדלים. נון סטיק, ברור | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

6. כלי קרמיקה לבישול והגשה

החיבה שלנו לכלי קרמיקה נובעת מזה שאפשר גם לבשל בהם וגם לאפות, גם להקפיא – ואפילו להגיש בסטייל. לזניה, למשל, אפשר להכין בתבנית קרמית, להקפיא ואז להפשיר בה, וכמו שהיא להגישה לשולחן. ההמלצה שלי: אמיל הנרי, 285-699 שקל.

תבנית קרמיקה (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
כלי קרמיקה. אופים בהם, מגישים בהם. מושלם | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

7. טוסטר אובן

אין לכם תנור אפייה? זה לא תירוץ לא לאפות. טוסטר אובן גדול יעשה את העבודה, ויש כאלה שאפילו צולים עוף על מתקן מסתובב. ההמלצה שלי: מורפי ריצ'רדס 40 ליטר 799 שקל.

טוסטר אובן (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
טוסטר אובן. בלי תירוצים, אפשר לאפות בו | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

8. תבנית צלייה

גם תנור טוב זה לא מספיק. הצטיידו בתבנית צלייה איכותית, ומוטב כזו שמגיעה עם רשת. ההמלצה שלי: ארקוסטיל, 499 שקל.

תבנית אפייה (צילום: יחסי ציבור, mako אוכל)
תבנית אפייה. אתם רוצים אותה איכותית | צילום: יחסי ציבור, mako אוכל

ומה עוד ממש כדאי שיהיה בבית?

- מנדולינה: לא תאמינו באיזו קלות תוכלו לפרוס ירקות – לפרוסות עבות, בינוניות ואפילו דקיקות כנייר. בנוסף תוכלו לקצוץ בעזרת המנדולינה כרוב לבישול סיני, לחתוך תפוחי אדמה לצ'יפס ולקוביות ומה לא. ההמלצה שלי: ארקוסטיל, 179 שקל.

- פטיש לבשר: בצד החלק מדקקים את הבשר לשניצל או קרפצ'ו ובצד עם הזיזים מרככים בשר. 109 שקל.

- מלקחיים: הופכים את השניצלים שבמחבת, לדוגמה, מבלי שהשמן ישפריץ. מלקחיים עם ראש סיליקון עמידות בחום ולא שורטות את ציפוי המחבת. 89 שקל.

- מספריים ייעודיים לשימוש במטבח: עשויים ממתכת אל חלד ומתאימות למדיח הכלים. ההמלצה שלי: אוקסו, 139 שקל.

- משחיזי סכינים: השחיזו את הסכין שלכם לעתים קרובות בשטול, מוט פלדה מחוספס כמו שנוהגים רוב השפים (69 שקל), או במשחיז שולחני איכותי (149 שקל) - והסכין יהיה תמיד חד ומוכן לעבודה. ההמלצה שלי: ארקוס.

טוויסטר: מאפשר לרוקן ירקות למילוי, ומוציא את תוך הירק כספירלה. ההמלצה שלי: לורך, 219 שקל.

טוויסטר (צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל)
טוויסטר. כלי ממזר שעושה את העבודה | צילום: מירי צל דונטי, mako אוכל

איפה קונים?
- מוט בלנדר בראון - בחנויות אביזרי חשמל ואביזרי מטבח
- סכינים ומשחיזי סכינים ארקוס, סיר ומחבתות רוסו-אונזה - מאסטר קוק
- קולפנים ואביזרי מטבח basic של אוקסו וסכיני קיוסרה: יוניקוק
- תבנית צלייה, מנדולינה וסכיני ארקוסטיל - ברשת ארקוסטיל קיטצ'ן
- טוויסטר לורך: ברשת 4שף ובאתר: http://store.newhorizon.co.il
- טוסטר אובן מרפי ריצ'רד - בחנויות אביזרי חשמל
- סירי נירוסטה ברגהוף
- סיר יציקת ברזל לה קרוזה: בחנות LECREUSET קניון עזריאלי
- כלי קרמיקה הנרי אמיל - ברשת דומו
- משטח חיתוך ג'וזף ג'וזף - ברשת סוהו
- משטח חיתוך לייפהיט: טארגט אלקטריק

* יש לכם שאלות? בקשות? אפשר לכתוב למירי בכתובת: Mirizelldonati.kitchentools@gmail.com

*את הברווזים בצילום הכינה בושי מרדור, במטבח של בושי