מכירים את הבשלנים האלה שיש להם הכל? סכינים מעולים, סירים ומחבתות מכל החומרים, הגדלים והצורות, קולפנים מעוצבים לעילא לכל ירק בנפרד ומנדולינות שהן חוד החנית של הטכנולוגיה? לא יודעים מה אתכם, לנו יש כמה חברים כאלה והאמת היא שהם בלתי נסבלים – בעיקר כשצריך לקנות להם מתנה. יותר מפעם אחת כבר יצא לנו לתפור את החנויות המתמחות מכל הכיוונים, רק בשביל למצוא משהו שבכל זאת יצליח לשמח את החבר הארור שבכל הקשור לכלי מטבח – יש לו הכל מהכל. אז לאותה מצוקה אנחנו מקדישים את הכתבה שלנו הפעם. גם אתם סובלים מחברים שיש להם הכל? הנה כמה מוצרי מטבח שכנראה בכל זאת אין להם. על לא דבר.

1. בלנדר נינג'ה Nutri-Ninja IQ Duo
גם מי שיש לו בלנדר, אין לו את הבלנדר הזה, שכשמו כן הוא - נינג'ה. הוא מצליח להביס כל חומר תוך שנייה ולהפוך אותו לרסק, מחית או ברד, ואפשר להכין בו גלידות מפירות, שייקים או מרק גספצ'ו מדהים – הכל בדקות.

הנינג'ה עובד על טכנולוגיה ייחודית של ערבול עם הפוגות בשם Auto-IQ, ששומרת על הערכים התזונתיים ומרסקת הומוגנית את כל החומרים. יש לו שני להבים שעובדים ביחד, ופטנט Total Crushing לריסוק מוחלט גם של קוביות קרח, האתגר של כל הבלנדרים, אגוזים ופירות קפואים. עוד בנינג'ה: מנוע עוצמתי של 1500W, חמש תוכניות חכמות ושני מכלי TO GO עם מכסה, כך שניתן להכין שייק בבוקר וליהנות ממנו מאוחר יותר בעבודה.

איפה וכמה: 1190 שקל, בחנויות החשמל המובחרות.

בלנדר (יח``צ: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
בלנדר נינג'ה Nutri-Ninja. יביס כל חומר | יח``צ: יחסי ציבור, יחסי ציבור

2. קנקן לחליטת קפה קמקס (coffeemaker CHEMEX)
זה לחברים אוהבי הקפה שלכם, שמאסו במכונות האספרסו הרגילות. קנקן קמקס לחליטת קפה פותח ב-1941 על ידי ד"ר שולמבוהם, ומאז הוא משמש את אוהבי הקפה ברחבי העולם ובעיקר בארה"ב. מדובר בכלי שחולטים בו קפה למיצוי קפה מושלם דרך פילטר מיוחד, הוא עשוי זכוכית עמידת חום ומעוצב בצורת שעון חול עם חבק עץ זית ושרוך עור שמשמש לאחיזה ומזיגה.

איפה וכמה: 288-325 שקל, באתר

קנקן לחליטת קפה קמקס  (יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל)
קנקן לחליטת קפה. מנאס ממכונת האספרסו | יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל

3. סיפון להכנת קפה בוואקום הריו (HARIO)
ועוד אחד לאותו פלח חובב קפאין של האוכלוסייה: ההריו הוא מתקן להכנת קפה בוואקום שהומצא ב-1830 בברלין. כשמכינים בו קפה לחברים הוא מיד הופך לנושא השיחה, כי באמת שמדובר במחזה מרהיב.

אז איך הוא עובד? מוזגים מים חמים לכדור התחתון, ומרכיבים מעליו את החלק העליון שבתוכו קפה טחון בכמות הרצויה. מדליקים אש במבער – כשהמים מגיעים לרתיחה הם עולים לחלק העליון, הקפה נמהל במים הרותחים ובכלי התחתון נוצר וואקום. שנייה אחרי שמכבים את האש הכלי התחתון יונק את הקפה המוכן. מומחים ואוהבי קפה טוענים בתוקף שזו אחת השיטות היותר טובות להכנת קפה.

איפה וכמה: 558-525 שקל, באתר 

סיפון להכנת קפה בוואקום - הריו  (יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל)
סיפון להכנת קפה בוואקום. אחת השיטות הטובות | יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל

4. מעשנה צ'אר ברוייל (charbroil)
אם החברים האלה שלכם אוהבים לעשות על האש, הם בטוח ייהנו גם לעשן בשר, דגים וירקות. המעשנת צ'אר ברוייל פועלת על גז בטכנולוגיית אינפרא-רד, שיטה שמונעת התלקחויות. העישון קל יותר מצלייה על גריל: פשוט משרים את נתח הבשר, הצלעות, חזה העוף או הדג במרינדה, מניחים בסלסלת המעשנה, מכניסים לתא הצדדי שבבי עץ ומפעילים לפי ההוראות. התוצאות המעושנות ידברו בעד עצמן. המעשנת, אגב, משמשת גם כגריל ותנור.

איפה וכמה: 1,599 שקל, באתר או בטלפון 073-259566

מעשנה צ'אר ברוייל  (יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מעשנה צ'אר ברוייל. קל יותר מצלייה על הגריל | יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל

5. טאבון לפיצה על הגריל בייקרסטון (BakerStone)
במילים הכי פשוטות, הבייקרסטון הוא מכשיר שהופך את גריל הגז בגינה לטאבון. הפיצות שיוצאות ממנו הן מעולות, באחריות, ומזכירות מאוד פיצריות איטלקיות מובחרות. מדובר בתיבה שהחלק הפנימי שלה עשוי, על כל צדדיו, אבן שמוט, שאוגרת חום ומפזרת אותו הומוגנית. בנוסף לפיצה אופים בטאבון הזה פוקצ'ה ולחם, ולדברי היצרן אפשר גם לצלות בו בשר, דגים וירקות ולבשל מאכלי קדירה. מומלץ בחום.

איפה וכמה: 599-799 שקל ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות.

טאבון לפיצה על הגריל - בייקרסטון (יח``צ: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
טאבון לפיצה על הגריל. יגנוב את ההצגה מהסטייקים | יח``צ: יחסי ציבור, יחסי ציבור

6. מכסה למניעת ריחות טיגון רוסו ARIA
גם לאנשים שיש להם הכל בדרך כלל אין בבית קולט אדים. אז זהו, שלא באמת צריך כזה, כי המכסה של אריה, שעשוי זכוכית וסיליקון ומצויד בפילטר ייחודי, קולט את כל האדים והריחות האפשריים. שולי המכסה מונעים מהנוזלים שנוצרים בסיר לזלוג לצדדים, והוא מתאים לסירים ומחבתות ברוחב של 24-28 ס"מ. מומלץ.

איפה וכמה: 249 שקל, בחנויות אביזרי מטבח, בטלפון 03-5188871 ובאתר 

מכסה למניעת ריחות טיגון  (יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל)
מכסה למניעת ריחות טיגון. מי צריך קולט אדים? | יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל

7. תבנית קרח שולחן כדורגל רוסו אלמנטס
והנה אחד קטן, שכל אחד יכול להרשות לעצמו, אבל לא כל אחד יודע שהוא קיים: תבנית קרח הכי מגניבה שיש, המעוצבת כמו שולחן כדורגל שבו השחקנים הם בוחשנים. בקצה הבוחשנים זיזים לסחיטת פרי הדר ישירות למגש, וניתן להשתמש בהם כמקל ערבוב קפוא בכוס השתייה. חמוד פלוס.

איפה וכמה: 59.90 שקל באתר, בטלפון 03-5188871 ובחנויות אביזרי מטבח.

תבנית קרח שולחן כדורגל (יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל)
תבנית קרח שולחן כדורגל. ואפשר לסחוט פרי הדר ישר פנימה | יח``צ: מירי צל דונטי, mako אוכל