מחבת טובה היא מוצר חובה בכל מטבח של מי שמחשיב את עצמו בשלן ביתי. אפשר להתפזר ולהתאבזר במחבתות ייעודיות כמו ווק גדול, מחבת פנקייקים וקרפים ומחבתות פסים לסטייקים יפים עם סימני חריכה סימטריים – אבל אחרי שהכרנו את עולם הנבר-סטיק (שלמטה נספר עליו קצת יותר), הוא גורם לכל מחבות הנון סטיק שהיו לנו להיראות כמו טלפון טיפש מול אייפון – אין ברירה אלא להודות שהגיעה העת להיפרד מחלק מהמחבתות שלנו, שבעיקר תופסות מקום.

בכמה מילים: מותג נינג'ה חולש על עוד ועוד תתי-נושאים של קטגוריית כלי מטבח. בהתחלה נינג'ה הייתה מילה נרדפת לבלנדרים וקוצצים, אבל כיום הנינג'ה הוא בעיקר שם קוד לקציצות בטיגון באוויר חם ולסטייקים במכונת גריל ביתי. מאז התרחב המותג לקטגוריות כלי מטבח כמו סכיני שף, סירים ומחבתות – שנועדו לבשלנים הביתיים שעוד לא השתעבדו למכשירי הבישול/טיגון/אידוי/צלייה ועדיין עושים את הפעולות האלה בעצמם עם סירים ומחבתות מעל הכיריים.

מחבת נינג'ה פרימיום עם טכנולוגיית never stick (צילום: יחסי ציבור)
מחבת נינג'ה פרימיום עם טכנולוגיית never stick | צילום: יחסי ציבור

סדרת מחבתות וסירי הפרימיום החדשה של נינג'ה משלבת טכנולוגיה חדשנית של נבר-סטיק (never stick): שכבת ציפוי שנעשית בטמפרטורת 17,000 מעלות שמספקת הגנה טוטאלית משריטות והופכת את המחבת לנון סטיק על סטרואידים. זה אומר שאפילו לא חייבים להגביל את השימוש לתרבד סיליקון או כף עץ בלבד, ואפשר לגרד את המחבת עם כלי מתכת בלי חשש. חוץ מטכנולוגיית הנבר-סטיק, הכלים בסדרה מגיעים עם בסיס אלומיניום עבה (מתאים גם לגז וגם אינדוקציה) שתורם לפיזור חום אחיד בכל שטח הפנים של המחבת.

פנקייקים מוכנים (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
פנקייקים מוזהבים ושחומים באופן שווה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

כבר נזהיר ש: זול זה לא. אבל גם לא מאוד מאוד יקר אם משווים למחבתות פרימיום אחרות שמבטיחות יתרונות דומים. מחבת בקוטר 20 ס"מ תעלה לכם 239 שקלים, 24 ס"מ תעלה 299 שקלים והגדולה ביותר, בקוטר 28 ס"מ תעלה 369 שקלים. יש גם את סדרת ה-stainless שהיא למעשה זהה מבחינת כל היתרונות של סדרת הפרימיום, רק שהיא כוללת גימור נירוסטה ודפנות יותר מעוגלות שהופכות את הכלים שלה למתאימים להגשה אל השולחן מבחינת נראות, והמחירים שלה טיפ טיפה יותר נמוכים: מחבת 28 ס"מ תעלה 359 שקלים ו-24 ס"מ תעלה 279 שקלים (לקונים דרך היבואן הרשמי מגיעה אחריות של 10 שנים).

מעשה שהיה כך היה: המבחן הראשון שהעברנו את המחבת היה כמובן מבחן החביתה – לנסות להכין ביצת עין ללא חמאה או שמן בכלל. וואלה, זה אפשרי. לא טעים במיוחד, אבל הבטיחו נבר-סטיק וקיימו. אחרי מבחן הביצה עברנו לעוד מבחן משמעותי: מבחן הפנקייקים, שעבר גם הוא בהצלחה מסחררת: הפנקיים קיבלנו צבע זהוב יפהפה בתחתית ובאופן שווה בין כולם, וגם ההיפוך שלהם עבר חלק.

טיגון קציצות הוכיח עוד יתרון המשמעותי של הנינג'ה וזה פיזור חום אחיד: הקציצות שטוגנו במרכז המחבת והקציצות שטוגנו בקצה המחבת קיבלו את אותה הזהבה באופן שווה ללא קשר למיקום או לקרבה ללהבה וזה כבר שדרוג רציני. זה תופס גם לגבי טיגון בצל, משימה מושמצת מאוד שתמיד לוקחת יותר זמן ממה שחושבים שהיא עומדת לגזול וגם לצליית בשר: המחבת עושה את עבודתה על הצד הטוב ביותר. זה גם המקום לציין את ההבדל האומנם מינורי, אבל משמעותי עבור לא מעט בשלנים, בין שתי הסדרות(הפרימיום והסטיינלס): בזכות השפה המעוגלת של מחבת הנירוסטה, הרבה יותר קל להעביר את הבצל המטוגן לקערה, להעביר אוכל לצלחת אם רוצים לעשות זאת ישירות מהמחבת עצמה ואפילו להיפטר משמן טיגון.

קציצות פרסה ותפוחי אדמה צמחוניות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
קציצות מטוגנות לשלמות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

אבל הדבר שכנראה גרם לנו להתאהב סופית במחבת זה כמה קל לנקות אותה. ציפוי הנבר-סטיק המחוספס דוחה קרצופים ושפשופים וזה לא משנה אם הכנו שקשוקה, קרמלנו בצל, טיגנו שניצלים או צרבנו קוביות בשר. המחבת נשארת כמו חדשה.

לסיכום: שכל אחד יעשה את החשבון שלו מבחינת השקעה כספית במחבת, אבל לפחות עם הנינג'ה יש תמורה: היא נוחה לשימוש, הידית שלה לא מתחממת, באמת שום דבר לא נדבק אליה וגם אם כן – הניקוי קל ופשוט (בטוח גם למדיח כלים). אם אתם מטגנים הרבה בבית, אנחנו יכולים להמליץ עליה בלב שלם.