כל הקיץ אני מחכה לבואם של התותים האדומים והיפים. רשימת ה"לעשות" שלי, הכוללת בתוכה מתכונים עם תותים מפתים, הולכת ותופחת - אך ברגע האמת, כשהתותים בשיא העונה, כל מה שמתחשק לי זה פשוט לאכול מלוא הכף תותים וקצפת. השילוב של השניים הוא פשוט המוצלח ביותר בעיניי.
זו אמנם לא הגרסה הפשוטה ביותר של תותים טריים ושמנת מוקצפת, ובכל זאת, המנה הזו מצליחה לשמור על הרעננות והפשטות שיש בשילוב הנצחי ואין מוצלחת ממנה לניצול מעולה של התותים בשיא העונה.
המתכון מיועד ל-8 מנות בכלים אישיים בנפח 150 מ"ל. המצרכים (8 מנות):לקראמבל שקדים:
לקרם תותים:
לקצפת:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות.
2 מתחילים בהכנת הקראמבל: מנפים לקערה את הקמח. מוסיפים את הסוכר, השקדים הטחונים ושיבולת השועל ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת האצבעות מפוררים עד להיווצרות גושי בצק גדולים. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת ואופים כ-15 דקות ועד שהבצק מתחיל להזהיב קלות. מוציאים ומצננים לחלוטין. מפוררים עד להיווצרות גושי בצק גדולים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
3 מכינים את קרם התותים: בסיר בינוני שמים את התותים הקצוצים, סוכר, קורנפלור, מיץ לימון ומים. מבשלים על גבי להבה בינונית תוך כדי מעיכה של התותים בעזרת מזלג. מבשלים עד לרתיחה, מערבבים היטב כל הזמן ומבשלים עוד דקה או שתיים עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהלהבה ומצננים לטמפרטורת החדר. מבשלים תוך כדי מעיכה של התותים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
4 מרכיבים את הקינוח: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים שכבה דקה בתחתית כל כוס. בעזרת כפית מניחים מעל שכבת הקצפת שכבה של קרם תותים. מעל שכבת הקצפת מניחים שכבה של קרם תותים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
5 מפזרים מעל את קראמבל השקדים. מפזרים את הקראמבל מעל | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
6 חוזרים שוב על אותו סדר השכבות ומסיימים בשכבה העליונה בקצפת. מפזרים מעט מהקראמבל. שומרים בקירור כשעתיים לפחות לפניי ההגשה (ניתן להכין מראש יום קודם). לפניי ההגשה מעטרים בתותים טריים. נו, היה שווה, לא? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
* הקינוח נשמר עד 3 ימים בקירור.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
>> בשבוע שעבר הכנו קרם קרמל (פלאן) |