טארט תותים ושוקולד - פרוסה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טארט תותים ושוקולד. לא צריך תנור | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 

אמצע פברואר מגיע ועמו שלושה ימים ראויים לציון: יום המשפחה, יום האהבה ויום הנישואים שלנו. מכיוון שהשילוב של שוקולד ותותים הוא אמצעי מעולה למחווה של אהבה, החלטתי גם השנה להכין איתם קינוח מתוק. בשנה שעברה הכנתי עוגת שכבות חגיגית ומושקעת המשלבת את השניים, השנה החלטתי ללכת על משהו פשוט יותר באופן ההכנה שלו, ללא אפייה, אבל טעים לא פחות. טארט עם בסיס של עוגיות טחונות ומלית של תותים טריים וקרם שוקולדי מעולה. אין דרך מתוקה מזו להגיד "אני אוהב אותך".

כדי להכין את הבסיס לטארט טוחנים עוגיות אוראו על המלית שלהן לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה לתבנית טארט מתפרקת בעומק 4 ס"מ (שימו לב, זה עמוק יחסית). שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.

טארט תותים ושוקולד - הקלתית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טארט תותים ושוקולד: הקלתית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מלית השוקולד מתבססת על קרם פטיסייר. אל תיתנו לשם להרתיע אתכם, מדובר בקרם קל יחסית להכנה. טורפים היטב בקערה חלמונים, קורנפלור וסוכר. במקביל מביאים לרתיחה חלב. יוצקים את החלב באטיות ותוך כדי טריפה של החלמונים לקערה ומערבבים היטב. מחזירים את כל התערובת לסיר ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה מאוד ומגיעה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה נוספת.

טארט תותים ושוקולד - טורפים חלמונים, קורנפלור וסוכ (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים קרם פטיסייר: טורפים חלמונים, קורנפלור וסוכר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

יוצקים את הקרם דרך מסננת לקערה אחרת שבה הנחנו מטבעות של שוקולד.

טארט תותים ושוקולד - הקרם (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הנה הפטיסייר. עכשיו מסננים אותו לקערת השוקולד | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מוסיפים פנימה גם קוביות חמאה ומערבבים היטב עד שהשוקולד והחמאה מתמוססים לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.

טארט תותים ושוקולד - הקרם עם השוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הפטיסייר עם השוקולד. אפילו יותר טוב | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בינתיים שוטפים תותים, מסירים את העוקץ וחוצים לשניים. כיוון שתותים נוטים להגיר נוזלים, יש להשתמש בתותים מוצקים ולא בתותים רכים מדי.

מסדרים את חצאי התותים על גבי הבסיס שהתייצב.

טארט תותים ושוקולד - התותים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
תותים. מוצקים ויפים, כן? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
טארט תותים ושוקולד - קלתית עם תותים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מסדרים שכבה אחת של תותים על הקלתית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כשקרם השוקולד התקרר לחלוטין מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתוך הקרם. מעבירים את התערובת אל מעל לתותים ומיישרים באמצעות מרית מדורגת. מעבירים לקירור.

טארט תותים ושוקולד - קלתית עם תותים וקרם שוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ועליה את קרם השוקולד | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

שומרים בקירור כמה שעות, אך לא יותר מאשר לילה אחד כיוון שהתותים מגירים נוזלים. לפני ההגשה מעטרים בחצאי תותים ומגישים.

טארט תותים ושוקולד - שלם (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הטארט מוכן. יום משפחה-אהבה-נישואים שמח! | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

טארט תותים ושוקולד ללא אפייה

לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ובעומק 4 ס"מ

לבסיס:
2 חבילות (32 עוגיות) אוראו
70 גרם חמאה מומסת

למלית:
חצי סלסלת תותים מוצקים
6 חלמונים
1/3 כוס (40 גרם) קורנפלור
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
150 גרם שוקולד מריר
500 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לעיטור:
1/2 סלסלת תותים, שטופים וחצויים לאורכם

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את העוגיות לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה על בסיס ובשולי התבנית. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.

2. להכנת המלית: טורפים בקערה את החלמונים, הקורנפלור והסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מכינים קערה דומה ומניחים בה את השוקולד. מביאים את החלב לרתיחה בסיר בינוני, מסירים מהאש ובזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת יוצקים לקערת החלמונים. מחזירים את התערובת לסיר וללהבה, ממשיכים לטרוף כל הזמן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה נוספת (טורפים כל העת). מסירים מהאש ודרך מסננת מעבירים את הקרם לקערה עם השוקולד. מוסיפים פנימה את קוביות החמאה הרכה. מקפלים היטב בעזרת מרית ועד שהשוקולד והחמאה מתמוססים לחלוטין ומתקבל קרם אחיד וחלק. מצננים לטמפרטורת החדר.

3. להרכבת הטארט: שוטפים ומנקים את התותים מהעוקץ. חוצים את התותים לאורך ומניחים על גבי הבסיס שהתייצב. כשקרם השוקולד קר לחלוטין מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך קרם השוקולד. מעבירים את הקרם אל מעל בסיס הטארט והתותים ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניו. מעבירים לקירור למשך כ-4 שעות ועד לילה שלם. לפני ההגשה מעטרים בחצאי התותים.

הטארט נשמר עוד יומיים נוספים בקירור.

ע"פ רעיון מתוך Love and Olive Oil

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שכבות מהממת
>> כל המתכונים לאוזני המן