עוגיות נוטלה ואגוזי לוז - אורך (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגיות נוטלה ואגוזי לוז. שלגייה 2.0 | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

את עוגיות הפאדג' העדינות שמצופות באבקת סוכר ובעלות סדקים נדמה שאין צורך להציג. הן פרצו לתודעה שלנו כבר לפני כמה שנים וזכו לשמות שונים כמו "עוגיות פיצוץ שוקולד", "עוגיות מושלגות", "עוגיות סדקים". הסדקים הנוצרים בעוגיות הן תוצאה של ציפוי אבקת הסוכר שעוטה אותן טרם האפייה. במהלך האפייה נוצרים סדקים במעטה אבקת הסוכר והם אלה שיוצרים דוגמא יפיפייה על גבי העוגייה.


הגרסה הבאה היא גרסה משוכללת של העוגיות הנהדרות הללו. היא מבוססת על ממרח נוטלה ומעושרת באגוזי לוז, כלומר גם טעם שוקולדי וגם אגוזיות נהדרת.

עוגיות נוטלה ואגוזי לוז - אבקת סוכר ואגוזי לוז (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים 2 קערות עם אבקת אפייה ואגוזי לוז | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

הבצק לעוגיות קל ופשוט להכנה. כיוון שמדובר בבצק רך יחסית, חשוב לקרר אותו היטב לפני שניגשים לגלגל אותו לעוגיות. כשעה במקרר תספיק, ואם רוצים ניתן להכין את הבצק ערב קודם ולשמור לילה בקירור. כשהבצק קר מספיק מכינים שתי קעריות – האחת עם אגוזי לוז קצוצים גס והשנייה עם אבקת סוכר.

עוגיות נוטלה ואגוזי לוז - שלב שני (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מגלגלים את העוגיות באגוזים ובאבקת הסוכר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מגלגלים בין הידיים עיגולי בצק בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. מגלגלים כל כדור תחילה באגוזי הלוז הקצוצים ואח"כ מגלגלים ומצפים היטב בשכבה עבה ונדיבה של אבקת סוכר.

עוגיות נוטלה ואגוזי לוז - לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
אל תשכחו לרווח את העוגיות לפני האפייה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מניחים את כדורי הבצק במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מעבירים לתנור ואופים כ-9 דקות. העוגיות משתטחות במהלך האפייה, מתייצבות בשוליים ונשארות רכות במרכז. מצננים לחלוטין ומגישים.

עוגיות נוטלה ואגוזי לוז - רוחב (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
תכלס, קלי קלות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות נוטלה ואגוזי לוז

המרכיבים (לכ-30 עוגיות):
2/3 כוס ממרח נוטלה (220 גרם)
30 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת קפה נמס
קורט מלח
1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס (אין צורך לקלות ולקלף)
2 כפות (30 מ"ל) חלב

לציפוי:
1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס
1/2 כוס (כ-60 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את ממרח הנוטלה, החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים שוב.

2. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקפה הנמס. מוסיפים את המלח ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר לסירוגין עם החלב – תחילה מוסיפים מחצית מתערובת הקמח, מוסיפים את החלב ולבסוף את יתרת תערובת הקמח. מערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לקירור למשך כשעה עד שהבצק מתייצב ונוח לעבודה. ניתן להכין את הבצק ערב קודם ולשמור אותו לילה בקירור.

4. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מכינים 2 קעריות עם חומרי הציפוי – קערית עם האגוזים הקצוצים וקערית נוספת עם אבקת הסוכר. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. מגלגלים כל כדור תחילה באגוזים הקצוצים ואח"כ באבקת הסוכר. מוודאים שכדורי הבצק מכוסים היטב בשכבה עבה ונדיבה של אבקת סוכר. מניחים במרווחים של כ-3-4 ס"מ בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-9 דקות ועד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עוד 3 ימים נוספים.

* מבוסס על מתכון מתוך America’s Test Kitchen Holiday Cookies.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גזר
>> מיתולוגיה בהתהוות: סנדוויץ' אומאמי