טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 7 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טארפלס חמאת בוטנים, בייגלה ושוקולד מריר. שלמות בגודל ביס | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בשנות ה-80 כשהייתי ילדה, בכל פעם שבאתי לביקור אצלה דודה שלי קיוויתי שהיא תכבד אותי בבייגלה המלוח המיוחד שהיא הייתה קונה. אלו היו מקלות בייגלה ארוכים שבתוכם התחבאה מלית של חמאת בוטנים. ברגע שטעמת בייגלה אחד שכזה, נשבית ואי אפשר היה להספיק לאכול אותם.

בשנות ה-80 חטיף שכזה היה אוונגרדי לחלוטין, ורק מרכולים בודדים החזיקו אותו במלאי, ועם הזמן הוא נעלם לחלוטין. אבל כפי שטעמים רבים מילדותנו נצרבים לנו בזיכרון, גם טעמו של הבייגלה הייחודי הזה זכור לי היטב ועד היום, כשאף אחד לא רואה, אני טובלת מידי פעם מקלות של בייגלה מלוח במעט חמאת בוטנים ומנסה לשחזר את הטעם.

כשראיתי את המתכון לטראפלס הבאים באחד מהבלוגים מחו"ל, ידעתי שזה בדיוק בשבילי. טראפלס חמאת בוטנים, בשילוב קראנצ'י של שבבי בייגלה מלוחים ובציפוי שוקולד מריר. מה יכול להיות יותר טוב מזה? ובאמת הטראפלס האלו ממכרים לחלוטין, ובדיוק כמו בחטיף הנוסטלגי ההוא – אל תטעמו אחד, אם אתם לא מתכוונים להפסיק.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 2 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מועכים את הבייגלה בתוך שקית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתחילים בריסוק של הבייגלה לשבבים קטנים. מכניסים את הבייגלה המלוח לשקית אטומה, ועם מערוך מועכים את הבייגלה עד לקבלת שבבי קטנים. לא צריך לרסק את הבייגלה לחלוטין לפירורים דקים, אלא כדאי להשאיר חתיכות קטנות, שמאוחר יותר יתפצפצו לנו בפה.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 1 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
משתדלים לא למעוך אותם לאבקה דקה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מערבלים היטב את חמאת הבוטנים והחמאה במיקסר (אפשר גם בקערה רגילה), מוסיפים את שבבי הבייגלה המלוח ולאחריו את אבקת הסוכר. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 4 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מגלגלים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובעזרת הידיים מגלגלים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ. התערובת לא הכי נוחה לעבודה, כיוון שהיא גם דביקה וגם פירורית (נשמע לא הגיוני, אבל זו עובדה). אני מצאתי שהכי נוח לעבוד אתה בידיים נקיות. כלומר, אחרי גלגול של כמה כדורים, כשהידיים הופכות להיות דביקות, עוצרים, שוטפים היטב את הידיים וממשיכים לגלגל.

מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ-30 דקות עד שהכדורונים יציבים לחלוטין.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 5 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ממיסים שוקולד במיקרו, וטובלים את הכדורים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר. כשהשוקולד נוזלי לחלוטין, מוסיפים לו כף שמן ומערבבים היטב. טובלים כל כדור בשוקולד המומס - נעזרים במזלג, על מנת לגלגל את הכדור בתוך השוקולד, כך שיצופה מכל צדדיו. מאפשרים לעודפי השוקולד לטפטף בחזרה לקערה, ומניחים על גבי התבנית.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 6 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מניחים על תבנית האפייה, ומעבירים שוב לקירור | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מעבירים שוב לקירור – הפעם ניתן לשמור במקרר. אם רוצים לעטר את הטראפלס, מחממים בקערית קטנה מעט חמאת בוטנים עד שהיא הופכת נוזלית. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים), גוזרים פתח קטן בקצה ומזלפים מעט מעל גבי כל טראפל.

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה 8 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
וככה הם נראים כשהם מוכנים. יאם | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

טראפלס חמאת בוטנים ובייגלה מלוח בציפוי שוקולד מריר

המרכיבים (לכ-25 יחידות):
1.5 כוסות (100 גרם) בייגלה מלוח
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים חלקה או עם שבבי בוטנים
20 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
3 כפות אבקת סוכר

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
1 כף שמן קנולה
1-2 כפות חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבייגלה המלוח בשקית אטומה.  מועכים בעזרת מערוך את הבייגלה לקבלת שבבים קטנים (נזהרים שלא ליצור אבקה פירורית).

2. מערבלים במיקסר (או בקערה רגילה) את חמאת הבוטנים, החמאה הרכה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את שבבי הבייגלה ואת אבקת הסוכר ומערבלים שוב עד לפיזור אחיד.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בידיים נקיות מגלגלים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנית. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 30 דקות ועד שהכדורים יציבים וקשים.

4. מכינים את הציפוי: מניחים בקערה את השוקולד המריר, וממיסים בזהירות במיקרוגל – מחממים בכל פעם 30 שניות בלבד, מוציאים ומערבבים היטב, עד להמסה מלאה. כשהשוקולד נוזלי מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.

5. טובלים כל כדור בשוקולד המומס. בעזרת מזלג מגלגלים את הכדור כך שיצופה מכל צדדיו. מאפשרים לשאריות השוקולד לטפטף חזרה לקערה, ומניחים בחזרה בתבנית. אחרי שכל הכדורונים צופו בשוקולד, מעבירים למקרר להתייצבות.

6. מעטרים בחמאת בוטנים: מחממים מעט את חמאת הבוטנים במיקרוגל עד שהיא הופכת נוזלית. מעבירים לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים), גוזרים את הקצה ויוצרים פתח קטנטן. מזלפים באופן חופשי על גבי כל טראפל.

שומרים בקופסא אטומה בקירור.

מבוסס על מתכון מתוך הבלוג - Make Happy

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד מדהימה ללא קמח
>> למה לא יוצא לי? 10 טעויות שאתם עושים במטבח