1 מקמחים היטב את קוביות החציל עם חצי מכמות הקמח, ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה, מוציאים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
2 צולים קלות את קוביות החלומי על מחבת טפלון ללא שמן עד להזהבה קלה, ומוציאים לצלחת נפרדת.
3 מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום והסוכר החום ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד למשך כשלוש דקות.
5 מוסיפים למחבתאת החמאה ומחצית הקמח הנותר, ומטגנים כדקה.
6 מוסיפים את היין הלבן, השמנת המתוקה והתימין, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים למשך 10 דקות עד להסמכת הרוטב.
7 מעבירים את החצילים והחלומי לכלי חסין חום. מפזרים מעל את העגבניות, ומעליהן יוצקים את רוטב השמנת.
8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 דקות ומגישים חם.
100% יצירתיות: אתם מוזמנים לשלב בין המתכונים; בזמן שתבשיל החצילים מתבשל תוכלו לאפות את הפיתות ולטבול אותן בשמחהכשהכל עדיין חם.
מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזורים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה
>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן