גבינות הן ללא ספק מרכיב בסיסי בתפריט של המשפחה הישראלית. כמעט כולנו צורכים אותן - מקטן ועד גדול ומבוקר ועד ערב. בשל העובדה שהגבינות הן מרכיב בסיסי ויומיומי בתפריט, הרי גם שתרומתן התזונתית חשובה וחיונית.

הגבינות הן מקור לחלבוני החלב, שהינם חלבונים בעלי ערך תזונתי גבוה החיוניים לגדילה וההתפתחות של הילד, עם דגש על התפתחות מערכות הגוף והשרירים. בנוסף, הגבינות מהוות מקור מצוין לסידן החיוני לבנייה של עצמות ושיניים, הנבנות בגיל הילדות וההתבגרות ומשרתות אותנו לאורך כל חיינו. כמו כן, הגבינות הן מקור לוויטמינים כמו: ויטמין B12, ויטמין A, ויטמין B3 ועוד.

בעידן התעשייתי, בזמן הייצור, מוסיפים למוצרי חלב תוספי מזון מלאכותיים שונים כמו חומרים משמרים, צבעי מאכל, מייצבים ועוד. לתוספים אלו יש השלכה על רמת העיבוד והטבעיות של המוצר.

הרצון להעניק לבני המשפחה מוצרי חלב שישמשו כנכסים תזונתיים העשויים מרכיבים טבעיים בלבד, וזאת מבלי להוסיף רכיבים אחרים לתפריט, הוא שמנחה את מחלבת טרה מזה מספר שנים ומתבטא בייצור גבינות העשויות מ-100% רכיבים טבעיים, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל ומייצבים מלאכותיים.

כעת, כשאנו רגועים נוכח העובדה שהגבינות של טרה עשויות מ-100% רכיבים טבעיים, נוכל להתפנות ולהבין כיצד לשלב אותן נכון בהרגלי התזונה של ילדינו:

בחירה חופשית – תנו לילד שלכם לבחור מה הוא אוהב, מתוך מגוון של מוצרים בעלי תרומה תזונתית דומה: גבינה צהובה, גבינה לבנה, קוטג' או גבינת קרם שמנת. כך הוא ירגיש שהוא זה שקובע, ואתם תיהיו רגועים.

גיוון הוא הכיוון – הציעו את הגבינות בהזדמנויות שונות: בבוקר, כארוחת ביניים, כנשנוש או בארוחת הערב. בנוסף, תדאגו לעשות זאת במגוון של מתכונים: טוסט גבנ"צ כארוחת ביניים, פנקייק גבינה לבנה בערב, קרקרים עם גבינת קרם שמנת בארוחת עשר קצת אחרת או חביתה עם קוטג' בשבת בבוקר.

סו שפים - ילדים שמבשלים או שמכינים את האוכל בעצמם נוטים יותר לאכול ולטעום מזונות חדשים אליהם נחשפו בעת הבישול. הציעו להם לנסות ולהכין מתכונים קלים לארוחת הערב, המורכבים בעיקר מגבינות וירקות. כך תעודדו אותם לאכול.

דוגמה אישית – למדו את ילדכם במעשים ולא במילים. עקרונות תזונה נכונה שאתם מקיימים, כמו הסתכלות על הרכיבים, מידתיות וצריכת אוכל טבעי ובריא, ילמדו אותם כיצד עליהם לנהוג.

לימור בן חיים היא דיאטנית קלינית, יועצת תזונה למחלבת טרה

>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן