השבוע קראתי פוסט של אחת הבלוגריות האלופות בארץ. היא סיפרה שם שהיא נמצאת הרבה בדילמה אם להעלות לבלוג שלה מתכונים פשוטים וקלים שימשכו הרבה עוקבים וכניסות או ללכת עם הלב שלה ולהכין רק דברים ש"עושים לה את זה", גם אם הם הרבה פעמים מסובכים נורא. זה תפס אותי והלכתי להכין עוגת גבינה פירורים.
כמה ימים אחר כך שאלתי אתכם איזה מתכון בא לכם שאעלה השבוע, וכולכם כתבתם "פשוט". עוגה פשוטה לשבת, סלט פשוט, מנה צמחונית פשוטה וכן הלאה. עכשיו בואו רגע נהיה כנים: ה"פשוט" שלי זה לא ה"פשוט" שלכם. אני יודעת את זה כי לפעמים אני מקבלת מכם תגובות שאני מגזימה בתיאורים של כמה זה הולך להיות לכם קל ובסוף אתם מוצאים את עצמכם שלוש שעות במטבח מזיעים, מכוסים בקמח.
אז הפעם החלטתי לא לחפור לכם יותר מדי ולפרגן במתכון לקינוח באמת באמת פשוט. אין צורך במיקסר, לא לנפות קמח, לא להפריד ביצים, לא להתלכלך בקקאו. כל מה שצריך זה פותחן קופסאות שימורים, קרם קוקוס, סוכר וכמה פירות. וכמה שזה פשוט ככה זה טעים (אתמול הכנתי 32 כאלה שחוסלו תוך פחות מ-7 דקות). המצרכים :
אופן ההכנה:1 פותחים את עלה הפילאס על משטח העבודה. חותכים לרצועות באורך הרצוי (ככל שהרצועה תהיה יותר ארוכה כך העוגייה בסוף תצא גדולה יותר). 2 מפזרים שכבה אחידה של סוכר, לא עבה מדי, ומגלגלים לגליל הדוק. 3 מקפיאים ל-10 דקות בלבד (לא יותר), מוציאים וחותכים לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ. אוזני פיל - מגלגלים את הבצק ופורסים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל4 מסדרים על תבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בערך 25 דקות או עד שהעוגיות משחימות יפה. מצננים היטב. 5 כשקרם הקוקס קר הוא נפרד לשני חלקים: חלק שומני, לבן ויציב שצף למעלה וחלק שקוף ונוזלי ששוקע למטה. פותחים את הפחית ובעזרת כף מוציאים את החלק הלבן היציב לקערה. מערבבים היטב ומעבירים לשק זילוף. 6 חותכים את הפירות לפרוסות קטנות ודקות (את הפטל משאירים שלם). אם אין פריות טריים - גם משומרים יבואו טוב | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל7 מזלפים מעט מקרם הקוקוס על כל עוגייה (בערך חצי כפית) ומעל מסדרים את הפירות. ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה עד יומיים. אזני פיל עם קרם קוקוס ופירות | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל>> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il |