פסטה רוזה

היא עדינה, היא עשירה וטעימה כמו מנה של מסעדת גורמה ובעצם היא הכי פשוטה שיש. את חגי תשרי לשנה זו אנחנו חותמים עם עיקרית שלא תוציא לנו את המיץ, כי אלוהים עדנו שמאז סוף תשפ"ג בישלנו מעבר לכל פרופורציה. והשילוב של עגבניות ושמנת הוא באמת הברקה שאין לזלזל בה.

מתכון: פסטה רוזה

פסטה רוזה קרמית, יעל דאבי (צילום: יעל דאבי, mako אוכל)
פסטה רוזה קרמית, יעל דאבי | צילום: יעל דאבי, mako אוכל

פנצנלה עם בוראטה

פסטה פשוטה דורשת סלט מרשים, וזה בדיוק המקום של הפנצנלה להיכנס לתמונה - ולא סתם פנצנלה אלא פנצנלה עם גבינת בוראטה וירקות קלויים. למי שלא מכיר, הבוראטה היא קרובת משפחה של המוצרלה (הטרייה), אלא שבניגוד למוצרלה היא מסתירה בתוכה קרם גבינתי עשיר, שנשפך ברוב רושם בנעיצת סכין. לא השגתם בוראטה? לכו על מוצרלה טרייה, או אפילו פשוט תוותרו.

מתכון: פנצנלה עם בוראטה

סלט פנצנלה עם ירקות קלויים ובוראטה (צילום: דניאל לילה , מחלבות גד)
סלט פנצנלה עם ירקות קלויים ובוראטה | צילום: דניאל לילה , מחלבות גד

סלט ירוק עם מטבעות גבינת עיזים

עוד בגזרת הסלטים: סלט ירוק עם רוטב ויניגרט, שאת האקסטרה חגיגיות מקבל מתוספת של גבינת עיזים מטוגנת בפירורי לחם.

מתכון: סלט ירוק עם מטבעות גבינת עיזים

סלט ירוק עם גבינת עיזים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
סלט ירוק עם גבינת עיזים | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לביבות קישואים ובולגרית

בזמן שהפסטה מתבשלת מתקתקים עוד מנת ירק - לביבות של קישואים ובצל מגוררים עם קצת גבינה בולגרית ומעט מאוד קמח. כל אלה נאפים יחד בתנור (לא, אין צורך לטגן), ואת השאריות יותר מתשמחו להכניס מחר בבוקר לפיתה. עכשיו רק שיהיו שאריות.

מתכון: לביבות קישואים ובולגרית

טירמיסו

הבעיה הכי גדולה (אולי היחידה?) עם טירמיסו היא הביצים החיות. מאז שהתוודענו לסלמונלה אנחנו פחות בעניין של ביצים שלא עברו שום בישול, ורוב מתכוני הטירמיסו עדיין כוללים ביצים כאלה. אז במתכון הזה אין ביצים חיות או ביצים בכלל, ואנחנו סומכים עליו שיחתום את הארוחה האחרונה של חגי תשרי על הצד הטוב, המתוק והטעים ביותר. שגרה, הנה אנחנו באים!

מתכון לטירמיסו בלי ביצים

טירמיסו (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
טירמיסו | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

שבת שלום וחג שמח!