המצרכים :לתפוחים
לעוגה:
לציפוי מעל העוגה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. 2 קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות בגודל של 1.5X1.5 ס"מ. 3 מניחים בקערה קטנה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. 4 מכינים את בלילת העוגה: בקערה גדולה טורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) ביצים, סוכר, וניל, קינמון, הל, ג'ינג'ר, שמן ומים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת לקקן כמעט עד שהתערובת אחידה. 6 מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד. 7 מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייש משומנות קלות. 8 בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון וזורים מעל העוגות. 9 אופים במשך כ-40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים. 10 מצננים לחלוטין ומגישים. הערות, הארות ותוספות:• שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד חמישה ימים.• מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת מרקם.• אפשר להכין את העוגה גם בתבנית שקעים ולקבל עוגות אישיות – למראה מרשים יותר. זמן האפייה כמובן יתקצר מעט ויש לבדוק אם העוגות מוכנות כבר לאחר 10-15 דקות.• במקום תפוחים אפשר להשתמש בפירות קשים אחרים כמו אגס, אפרסק או אפילו אפרסמון.• אפשר לגוון בתבלינים ולהשמיט או להוסיף לפי הטעם האישי. * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |