העולם הוא כריך אחד ענקי. בין שמים לאדמה נדחסו כל הדברים הכי טובים שאפשר כדי שנוכל פשוט ללכת ולקטוף לעצמנו את החלומות המרגשים. כריך מכיל בתוכו זיכרונות, אוצר שמחות ומעורר ערגונות אם להיות קצת מאיר אריאל. אני אוהב את המחשבה שבין שתי פרוסות נרקמות להן השמחות האמיתיות והחשובות באמת של החיים. כל עם והכריך שלו. כל עדה והכריך שלה, והאמת? כל איש וכריכו. בבוקר מוקדם לפני זריחה אני מתענג אצל איציק ורותי על כריך עסיסי. אצל ציון אוכל שניצל. ג'וני מפנק בפלאפל ואני בטוח שלכל אחד מכם יש את האהבה הכמוסה שלו. לא אשקר, פיתה שמנמנה עם שניצל לוהט ופריך שנעטף בחמימות של פירה עתיר שומנים זו פנטזיה של מאנץ' לילי. מקושקשת בבגט זה רומן מתמשך. חלת פרג של שבת עם הרינג וחמאה זה כבר ממש זוגיות קתולית עבורי.

טוסט דגנים ואבוקדו (צילום: עומר מילר, mako אוכל)
טוסט דגנים ואבוקדו. הכי פשוט הכי טעים | צילום: עומר מילר, mako אוכל

חזרתי עכשיו ארצה אחרי גלות של חודש בניו יורק. בירת העולם בוודאות ובכריכים בפרט. יש הכל מהכל, ומה שרק תחפוץ יתגשם ויתפוצץ לך בפה בשניות. להלן שישה כריכים שממש שווה לנסות. ואולי עוד קצת:

טוסט שבעה דגנים עם אבוקדו, ליים ושאטה של Café Gitane

נתחיל במוכר, המפורסם והידוע לכל מי שמבקר בתפוח. לחם טרי וטעים שנצרב בפלטה חמימה עם שמן זית. עליו מניחים כמות מאוד נכבדת של אבוקדו מיובא ממקסיקו, שהיא בירת האבוקדו ללא כל ספק. אבוקדו רך, עשיר בטעם, עסיסי ושומני במידה המדויקת. מלח גס, ליים ושאטה חריף גרוס. זהו זה. נשמע פשוט? זה פשוט. זה גאוני. זה ביתי וזה בול הדבר שמתחשק לי בשמונה וחצי בבוקר לפני שהעיר מתעוררת.

Café Gitane, 113 Jane st., 242 Mott St., New York

טוסט דגנים ואבוקדו (צילום: עומר מילר, mako אוכל)
טוב, נו, אז אפשר לשדרג אותו עם ביצה | צילום: עומר מילר, mako אוכל

בייגל רוסטביף ב-Black Seed Bagel

ממש ליד, באותה השכונה, יש את ה-Black Seed Bagel - מקום על טהרת הבייגל האמריקאי שמבושל ונאפה ממש מול הלקוח. חמישה סוגי בייגל עם טריליון מילויים לבחירתכם. אכלתי שם עשרות פעמים וכל פעם דגמתי משהו אחר. האהוב עליי ביותר היה רוסטביף עם רוקט וביצת עין שמתפוצצת לך בפה בביס הראשון. ההתלבטות הקשה באמת היא איזה ציפוי אתם מעדיפים על הבייגל. שואלים אותי? פרג. פופי סידס. רק כי הכי כיף לבטא את זה באנגלית.

Black Seed Bagel, 176 First Ave, 200 Vesey St., 170 Elizabeth St., New York

בייגל רוסטביף בבלאק סיד בייגל (צילום: עומר מילר, mako אוכל)
בייגל רוסטביף. בציפוי פרג, אלא מה? | צילום: עומר מילר, mako אוכל

לובסטר רול

עדיין רעבים? באיסט וילג' תמצאו את Luke's: בעיניי, וסמכו עלי שטעמתי אינספור, זה הלובסטר רול המושלם. 14 דולר ללחמנייה מפוצצת חמאה שנצרבת בטוסטר וממולאת בלובסטר חלוט ועטוף במיונז ועוד קצת חמאה. הצ'יפס שמוגש עם הלחמנייה מחורבן. הלחמנייה – גן עדן (אם תגיעו אליו לאחר החטא והשחיתות).

Luke's, 93 E. 7th St., New York

לובסטר רול בלוק'ס (צילום: עומר מילר, mako אוכל)
לובסטר רול. הסוד הוא בחמאה | צילום: עומר מילר, mako אוכל

באן פרגית ב-Ipuddo

את מסעדת Ipuddo רובכם מכירים בזכות הראמן המושלם שלה. בוודאות בשלישייה הפותחת של הראמן בניו יורק. הבאן המאודה שלהם, במילוי פרגית קריספית, הוא ההוכחה שבטיפול נכון עוף יכול להיות לא פחות מיצירת אמנות. ביס קטן ולוהט שגורם לרעידת אדמה בפה. קריספיות מתפקעת. טעמים חזקים ומדויקים. חלום שיפתחו סניף בארץ. עדיף צמוד אליי הביתה.

Ipuddo, 65 4th Ave, New York

באן עם פרגית ב- ipuddo  (צילום: עומר מילר, mako אוכל)
באן עם פרגית. הם יודעים איך לטפל בעוף | צילום: עומר מילר, mako אוכל

כריך טלה יווני

המקום הבא הוא קצת כמו לקפוץ לרודוס. Snack Taverna היא מסעדה יוונית פיצית ומשפחתית. האוכל שם ממש סבבה, אבל השוס הוא בהחלט כריך הטלה היווני עם קרם הפלפלים המעושנים והעגבניות הצלויות עם אורגנו וזעתר. אני יכול לאכול לכם את הראש על האושר שהכריך מעניק אבל נראה לי שתיאור המרכיבים בהחלט מספיק פה.

Snack Taverna, 63 Bedford St.New York

כריך טלה יווני (צילום: עומר מילר, mako אוכל)
כריך טלה יווני. קפיצה קטנה לרודוס | צילום: עומר מילר, mako אוכל

הנקודה הישראלית: כריך דג

נקודה ישראלית אחת חביבה במיוחדת זו רשת Westville על ארבעת סניפיה. אוכל ים תיכוני-ישראלי בגובה העיניים. דווקא הכריך שטעמתי והיה מענג במיוחד בשמיעה ראשונה לא מתאים אולי להגדרה של מקום ים תיכוני-ישראלי, אבל בשמיעה שנייה ובטח בטעימה ראשונה זה פשוט מתבקש: דג בציפוי של שניצל מטוגן בשמן עמוק, מוגש עם ירקות טריים ואיולי בלחם רך וחמים. כמה טעים. אמאל'ה.

Westville, 210 w10th st, 173 avenue a, 246 w18th st, 333 hudson st, New York

דג שניצל ב- Westville (צילום: עומר מילר, mako אוכל)
הפינה הישראלית: שניצל דג בירקות ואיולי | צילום: עומר מילר, mako אוכל

שמעו, זו רק דגימה קטנטונת וברגע זה ממש אני יכול לתת עוד עשרים מקומות טובים לא פחות. ראס אנד דוטרס וכריך ההרינג בשמנת וחרדל שלהם. מומופוקו עם הבאן שניצל או קציצת השרימפס. שיקשאק וההמבורגר המפורסם שלהם וכמובן פילי צ'יז סטייק שנמצא בכל מקום. אה, וכמובן איך אפשר להיות בניו יורק בלי הכריך טלה של החאלל המפורסם ברחוב 53. אני עוצר כאן. הולך לעטוף משהו בלחם. אני רעב.

>> ומה עומר חשב על ההמבורגר הטבעוני הכי מדובר בעולם?

>> מתכונים לראש השנה