1 מקלפים את החצילים ומטגנים בשמן עמוק. שומרים בצד.
2 מכינים קונפי עגבניות: מחממים סיר עם שמן זית, עגבניות, שום ופלפל חריף על אש נמוכה (אסור להגיע לרתיחה!). אחרי 15-20 דקות מוציאים שן שום אחת ובודקים אם היא רכה. אם כן – הקונפי מוכן. מסננים ושומרים את הנוזלים.
3 מכינים את קרם העגבניות: טוחנים את הירקות ומסננים. מעבירים לקערה.
4 מזלפים את המיץ שהשארנו בצד לתוך תערובת הירקות עד שנוצר מרקם קרמי דליל יחסית. מוסיפים מיץ לימון תוך כדי, מסננים שוב ומעלים על האש לצמצום קטן וחימום.
5 הבשר: מחממים מעט מאוד שמן במחבת. מטגנים/מקפיצים את הבצל תוך ערבוב עד שהוא מקבל צבע חום כהה.
6 מוסיפים את התבלינים ואת הבשר. מטגנים 3-4 דקות ולא יותר, כדי לא לייבש את הבשר. זורקים פנימה את הצנוברים, מערבבים ומורידים מהאש.
8 פותחים את החצילים באמצע וממלאים בתערובת הבשר.
9 מכינים את סלט הצנונית: קוצצים את הירקות ומתבלים במיץ לימון ובמלח.
10 קרמבל: מכניסים למחבת של הבשר את אגוזי המלך והדבש ומטגנים לקירמול. מוסיפים את הפטרוזיליה המטוגנת ומערבבים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.