1 כובשים את הדגים: מפזרים מלח אטלנטי על תבנית ומסדרים עליו את הדגים, עם העור כלפי מטה. מגרדים מעל קליפת לימון או ליים ומוסיפים פלפל שאטה וכמה עלים של זעתר או אורגנו ומרווה.
2 מפזרים מלמעלה עוד מעט מלח, אבל נזהרים שלא "לקבור" את הדגים במלח. ממתינים 40 דקות ושוטפים את הדגים בעדינות רבה.
3 מכינים את הפולנטה: מרתיחים מים עם מלח. כשיש רתיחה מוסיפים את קמח התירס לאט ובעדינות, עד שהוא הופך לעיסה. חשוב מאוד לערבב את העיסה עם כף עץ וליצור בה מעין חורים.
4 מעבירים את העיסה המוכנה לשק זילוף ויוצרים צורה של מקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים שומשום.
5 אופים ב-220 מעלות 10-12 דקות, עד שהמקלות יבשים.
6 לאחר האפייה מעבירים את המקלות לטיגון קל בחמאה במחבת. זהירות לא לשרוף.
7 הסלט: חותכים את העגבניות וקורעים בידיים את כל העלים. מתבלים בשמן זית, לימון, סומאק ומלח אטלנטי.
8 מגישים עם שמנת חמוצה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.