1 המרק: חולטים את העגבניות במים רותחים. מקלפים וחותכים לקוביות.
2 מקרמלים בסיר כרישה ושום עם שמן זית.
3 מוסיפים את העגבניות, מים רותחים, פלפל ירוק, מרווה, תימין ותבלינים ומבשלים חצי שעה.
4 מוסיפים לחם מחמצת וכמה טיפות שמן כמהין לבן וטוחנים בבלנדר.
5 מכינים פסטו מעלי בזיליקום ושמן זית בלבד.
6 הקרקר: מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים ומטגנים את הבצל.
7 מקציפים את החלבונים במיקסר ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה את שאר המרכיבים.
8 משטחים את המסה על תבנית מרופדת נייר אפייה ומסמנים חריצים לחיתוך (12-14 יחידות).
9 אופים 8-10 דקות, עד הזהבה.
10 צילחות: מחלקים את המרק לקעריות, מוסיפים לכל קערה גוש מהבורטה, מפזרים פסטו בזיליקום, מניחים קרקר ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.