המצרכים:
לדגים:
2 פילה דג דניס
5 כפות שמן זית
רבע כוס מיץ לימון
3 שיני שום
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כפית מלח
לקרם שורשים:
1 תפוח אדמה
1 ארטישוק ירושלמי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 שיני שום
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כפית מלח
לפורטובלו:
2 פטריות פורטובלו
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כף סילאן
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
לסלט עגבניות:
2 עגבניות
3 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
חצי כוס כוסברה קצוצה
כף שמן זית
כף מיץ לימון
מעט מלח
לטחינה:
חצי כוס טחינה גולמית
2שיני שום כתושות
מיץ לימון אחד
1 כפית מלח
רבע כוס פטרוזיליה
רבע כוס כוסברה
מים קרים
לרוטב לימון:
חצי כפית מלח
4 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
2 כפות מיונז
אופן הכנה:
- הדגים: מתבלים את פילה הדג בשמן זית בשני הצדדים. מערבבים בקערה מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה קצוצה ומלח ומתבלים את החלק העליון של הדג (בלי העור).
- מחממים מחבת ומניחים עליה את הפילה. צולים על אש בינונית עם העור כלפי מטה, הופכים, מכסים את המחבת וצורבים עוד 2-3 דקות.
- קרם שורשים: מבשלים במי מלח את כל הירקות עד לריכוך. מסננים וטוחנים במעבד מזון.
- מזלפים שמנת תוך כדי טחינה, עד לקבלת קרם חלק. מתבלים במעט מלח.
- הפורטובלו: מערבבים יחד את כל המרכיבים ומשרים את הפטריות במרינדה.
- מחממים מחבת פסים וצורבים את הפטריות משני הצדדים.
- סלט עגבניות מרוקאי: חותכים את העגבניות, השום והפלפל לקוביות קטנות. מערבבים עם שאר המרכיבים.
- הטחינה: טוחנים במעבד מזון טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מלח, פטרוזיליה וכוסברה ומוסיפים מים תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם חלק.
- לרוטב: טורפים את כל המצרכים למרקם אחיד. שומרים בקירור עד להגשה.