השנה רועי, הבן שלי, עולה לכיתה א׳ וההכנות בעיצומן. תיק חדש, ספרים, מחברות, קלמר ועוד קלמר (בתקופה שלי היה רק אחד כזה מג׳ינס). והאמת? אני לא בטוח מי מתרגש יותר מהעובדה הזאת שהוא כבר לא בגן - אני או הוא?

מתכונים לראש השנה

בתור שף, הדבר הראשון שעולה לי בין כל ההכנות והסידורים זה מה אשים לרועי בסנדוויץ'? ובין כל המחשבות והשאלות והתייעצויות עם רועי לגבי גבינה כזאת או אחרת, פתאום הוא אמר לי: “אבא אני רואה שאתה משתדל להכין לי סנדוויץ' מכל הלב״.

מי כמונו, ההורים, יודע שבין ההשכמות, לצחצוחים, להלבשות ולסידור התיק, אנחנו נקרעים בין השעון שדוחק לבין הרצון להעניק לילד את התזונה הטובה ביותר. ואז הבנתי שהשעון חשוב, אבל יש דברים חשובים יותר.

האהבה והמחשבה שאנחנו מכניסים לסנדוויץ' לא רק משביעה, היא גם מזכירה לילדים שלנו כמה הם חשובים לנו, ולכן חשוב לי להזכיר לעצמי כל בוקר מחדש שזה הסנדוויץ' הכי חשוב בעולם! ובשביל שההכנה תהיה קלה יותר, אפשר פשוט להשקיע קצת יותר בערב שלפני ולהכין את כל המרכיבים. אז קבלו ממני את רשימת "סנדוויצ'יי האהבה" מושקעים שרועי ואני נכין במהלך השנה.

כריך מוצרלה טרייה, חמאה, עגבניות ובזיליקום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
רועי אוהב עם קצת בולגרית | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סנדוויץ' גבינות

מצרכים

1 לחמנייה מתוקה
כף ממרח חמאה במליחות קלה
2 פרוסות גבינה צהובה
קצת גבינה בולגרית (ככה רועי רוצה)
4 זיתים ירוקים
1 עלה חסה
עגבנייה פרוסה דק
מלח

הוראות הכנה:

1. פורסים את הלחמנייה ומורחים את ממרח החמאה על שני החצאים.

2. מניחים את הגבינה הצהובה ומעליה את הגבינה הבולגרית. מסדרים מעל בסדר הבא: זיתים, חסה, עגבנייה. מוסיפים מעט מלח וסוגרים.

סנדוויץ' מושקע של ביצה מקושקשת

מצרכים

ג'בטה
כף ממרח חמאה
5 פטריות קצוצות
2 ביצים
מלח
כף חלב
כפית מיונז איכותי
אורגנו יבש
עגבנייה פרוסה דק
עלי רוקט 

הוראות הכנה

1. מחממים במחבת כף ממרח חמאה ומטגנים 5 פטריות קצוצות. מוסיפים 2 ביצים, מעט מלח, כף חלב וטורפים היטב על להבה בינונית עד שהביצים מוכנות.

2. מורחים בג׳בטה מעט מיונז איכותי ומפזרים אורגנו יבש. מניחים מעל פרוסות דקיקות של עגבנייה, כמה עלי רוקט ואת הביצים המקושקשות.

כריך זוקיני צלוי, גבינת פטה וארוגולה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
איזו גבינה שרוצים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סנדוויץ' זוקיני וגבינת צאן

מצרכים

כף ממרח חמאה
זוקיני, פרוס דק
מלח
פלפל
לחם דגנים
גבינת צאן שאוהבים (קשה/למריחה)
זיתים שחורים
בזיליקום טרי

הוראות הכנה

1. מחממים מחצית מכמות ממרח החמאה במחבת פסים וצולים פרוסות דקות של זוקיני. מתבלים במלח ופלפל.

2. מורחים את שארית החמאה על לחם דגנים ומניחים מעל את הזוקינו הצלויים. מניחים מעל הזוקיני בסדר הבאה: גבינת צאן, מעט זיתים שחורים ועלי בזיליקום.