סכין טורנה היא סכין קטנה עם להב חד ומעוגל, שמתאימה לעבודות חיתוך קטנות שמצריכות שליטה ועדינות - מפעולות יומיומיות כמו הסרת עוקץ של עגבנייה או תותים ועד להכנת קישוטים וחיתוכים מעניינים של ירקות, שיתאימו במיוחד לאירוח.

איך משתמשים בה? קודם כל, בזהירות. הלהב של סכין הטורנה הוא חד מאוד, וכשמנסים להכין קישוטים - פעמים רבות נדרשים לבצע חיתוכים בזוויות לא שגרתיות. עבודה לא זהירה תסתיים בחתכים, אז דיר באלאק.

ניתן ליצור בעזרת סכין הטורנה אין ספור קישוטים, צריך רק להכיר את שיטות החיתוך השונות:

הזיג זג: צורת הזיג זג קלה ליישום ומתאימה כמעט לכל ירק או פרי. מכניסים את הסכין עד לחצי עובי הירק, ונותנים לו זווית קלה. ממשיכים סביב כל הירק כאשר בכל חיתוך משנים את הזווית בכ-45 מעלות, פעם ימינה ופעם שמאלה - ליצירת זיג זג. כשמגיעים חזרה לנקודת ההתחלה מפרידים בין שני חלקי הפרי או הירק.

הפטרייה: ירקות עם קליפה בגוון שונה מהתוכן ניתן לחתוך בעזרת הטורנה בדוגמאות שונות. למשל: לוקחים צנון או צנונית. בעזרת סכין הטורנה חותכים "רגל", שתשמש כבסיס. על הכיפה שנשארה מייצרים נקודות על ידי קילוף עדין של הקליפה במקומות שונים. כאמור, ניתן לייצר דוגמאות מגוונות על ידי הקילוף, הכל שאלה של מיומנות.

>> בפעם שעברה למדנו איך מפרקים עוף לבד בבית
>> מתכונים לפסח