10. פופה

שלל תהפוכות עברה מסעדת פופה התל אביבית מאז נפתחה; תחילה בהובלתו של השף אורן אסידו, לאחר מכן כבשה כותרות בחסות שף מכוכב מישלן שהגיע ארצה מספרד, וכעת המקום הפך לאחרונה כשר בהובלתו של אביב משה, בתקווה שמדובר במהפכה האחרונה. הדבר היחידי שלא השתנה כאן זה העיצוב הגרנדיוזי שנותר בעינו מיום הפתיחה. ומה בתפריט? בין המנות שמשה מגיש כאן בתפריט הכשר בשרי שלו אפשר למצוא סשימי טאבולה עם שקדים ומשמש אוזבקי, שקדי עגל עם כיסוני בטטה ולברק עם אריסה על ויניגרט עגבניות.

פופה. יהודה הלוי 46, תל אביב. טלפון: 077-2302777. כשר

סשימי טאבולה, פופה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
סשימי טאבולה, פופה | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

9. בר ים, חיפה

העיר התחתית בחיפה פשוט לא מספיקה להתחדש. עוד ועוד מסעדות נפתחות שם בתקופה האחרונה, מראסיף 33, דרך אוניקס, ועד בר ים - מסעדת דגים ופירות ים חדשה וצעירה מלא אמביציות. אנחנו ראינו במקום שפע פוטנציאל ונהנינו גם מהמחירים הנוחים במיוחד של היינות, שנראה כאילו מזמין לחוויית בילוי נינוחה ומתחשבת. אפשר למצוא כאן מנות כמו תמנון כבוש על צזיקי, סשימי דג ים עם שמן זית וחריף ופטוצ'יני עם וונגלי.

בר ים. הנמל 21, חיפה. טלפון: 0747419386. לא כשר

 

בר ים מסעדה חיפה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
בר ים מסעדה חיפה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

8. פיטמאסטר בצפון

אחת המסעדות הכשרות הפופולריות בישראל פתחה החודש סניף חדש בצפון. פיטמאסטר בפתח תקווה הפכה במהירות לחביבת הקרניבורים שומרי הכשרות וכך מקווים שיקרה גם בסניף החדש בחוצות אלונים. גם במסעדה החדשה מציעים ארוחות שחובה להזמין אליהן מקום מראש ומורכבות משלל סוגי בשרים בעת צפייה בפיטמאסטר - מומחה הבשרים המעושנים בעת פעילות. ארוחה כאן עולה 270 שקלים לסועד והיא כוללת בירה ויין חופשי לצד שלל מנות ראשונות וכמובן מנות עיקריות מבוססות נתחים משתנים.

פיטמאסטר. קניון חוצות אלונים, עמק יזרעאל. טלפון: 073-2777777. כשר

 

פיטמאסטר (צילום: דוד מויאל,  יח"צ)
פיטמאסטר | צילום: דוד מויאל, יח"צ

7. דל מאר, חיפה

לא רק העיר התחתית בחיפה כל הזמן מציעה עוד אופציות קולינריות. גם במרכז הכרמל נפתחה החודש מסעדה חדשה בשם דל מאר שהפכה מדוברת במהירות. המקום מתמקד בדגים ופירות ים ומציע תפריט מקורי ומעניין ובו מנות כמו טרטר דג עם שמן קארי ואיירן; סביצ'ה טונה עם בזיל תאילנדי וווסאבי; קלמרי במילוי גבינת עיזים וכרישה; ושניצל מוסר ים עם קרם תפוחי אדמה. כרגע המקום פעיל בשעות הערב בלבד.

דל מאר. יפה נוף 99, חיפה. טלפון: 04-8668813. לא כשר

 

דל מאר. ברוסקטה בויאבז (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
דל מאר. ברוסקטה בויאבז | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

6. פריז טקסס, גבעתיים 

אחרי שריפת הסניף ברמת גן בחודש שעבר, הסניף החדש של מזללת ההמבורגרים פריז טקסס בגבעתיים עדיין נמצא בכותרות. הסניף החדש מציע לצד מבחר ההמבורגרים גם שלל מנות ראשונות חדשות כמו טרטר קצוץ גס; סלט קצבים עם ירוקים וויניגרט חרדל; וסטייק אונגלה עם אספרגוס בחמאת לימון. לצד החידושים אפשר למצוא במקום את ההמבורגרים הקלאסיים של פריז טקסס עם תוספות כמו רוטב ג'ק דניאלס וקורנביף; בייקון טלה וחמאת הבנרו; וגבינת פרובלונה.

פריז טקסס. כצנלסון 59, גבעתיים. טלפון: 03-7506070. לא כשר

  

פריז טקסס בגבעתיים (צילום: אנטולי קריניצקי, יחסי ציבור)
פריז טקסס בגבעתיים | צילום: אנטולי קריניצקי, יחסי ציבור

5 אבן עזרא

המסעדה החדשה של אלרן שרפלר (ממסעדת עזורה המוכרת) הפכה מאז פתיחתה למעוז הפודיס התל אביבי החדש. שרפלר מכין אוכל לכאורה פשוט אך מוקפד ואינטליגנטי, בסגנון שלא פשוט למצוא גם בבירת קולינריה כמו תל אביב. אפשר לנסות כאן קבב טלה עם דובדבנים על פריקי; קבב לוקוס על לחם שנעשה במקום; וסט מאזטים שכולל טחינה, סלט תפוחי אדמה על פחמים, סלט משוויה וקישואים בנענע ושום. המחירים לא מזכירים את אלה של מסעדות פועלים, אך גם רמת האוכל והחוויה לא.

אבן עזרא. המשביר 2, תל אביב. כשר

אבן עזרא. קבב טלה דובדבנים על פריקי (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
אבן עזרא. קבב טלה דובדבנים על פריקי | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

4. באן מי 13

לא מעט פעמים נפתחו בתל אביב מיזמי אוכל וויאטנמי שלא ממש כבשו את החיך של הסועדים לאורך זמן. כעת, עם זאת, נפחתה מזללת באן מי שמנסה לשבור את המסורת באמצעות הכריך הוויאטנמי המפורסם. אפשר למצוא בבאן מי 13, 3 סוגי באן במילויים של טופו, עוף או בקר במרינדה, כשבבסיס הבאגט של המקום פטה בקר שמכינים לבד והוא סוד הקסם של הביס כאן, לצד חמוצים אסיאתיים וירוקים. אפשר להזמין חצי בגט או בגט שלם. עוד חידוש מהנה בשוק לוינסקי.  

באן מי 13, נחלת בנימין 107, תל אביב.

 

באן מי 13 (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
באן מי 13 | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

3. רדלר

עוד לא נפתחה רשמית וכבר המסעדה החדשה של השף מושיקו גמלילאלי נכנסת לאחד המקומות הראשונים ברשימה שלנו. קודם כל כי גמליאלי, שהוא הבעלים של מסעדת בר 51 המוכרת בעיר, יודע לעורר הייפ גם בלי להתכוון; ובעיקר משום שבר 51 היא להיט היסטרי שכולם מצפים שישכפל את עצמו במקום החדש שנמצא בימים אלה בהרצה. המסעדה מציעה מנות בשר, דגים ופירות ים וממוקמת במלון אלברטו בתל אביב. היא עתידה להיפתח רשמית באמצע חודש ספטמבר ואין לנו ספק שהיא תמשיך לככב ברשימה הזאת גם בחודשים הקרובים, אז תתחילו להתרגל לשם.

רדלר. נחלת בנימין 46, תל אביב.

View this post on Instagram

A post shared by RADLER (@radlertlv)

2. אומניה

לא קורה הרבה שמסעדה שממוקמת בלב מרכז מסחרי מצליחה לכבוש את לב מבקרי האוכל, ועדיין, אומניה של האחים דבאח שנפתחה ממש לפני חודש, הצליחה לעשות זאת. על האוכל במקום אחראי השף זוזו חנא, מהשפים המוכשרים בארץ והבשר במקום מבוסס על בקר בגידול מקומי. האוכל מתאים גם לקרניבורים רציניים וגם למי שמחפש נגיעות של המטבח הגלילי בלי יותר מדי דגש על סטייקים או נתחים. אפשר למצוא כאן גם סטייק אנטריקוט עם שום קונפי או פריים ריב על העצם וגם קבב אדנה עם סלט משוויה, חציל ויוגורט או שיפוד פרגית במרינדה. 

OMNIA  אומניה. דבאח mall דיר אל אסד (יציאה במחלף מכביש עכו כרמיאל). טלפון: 077-9386217

מסעדת אומניה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מסעדת אומניה | צילום: אנטולי מיכאלו

1. מנרה 

מסעדת מנרה הכשרה החדשה נפתחה ממש לאחרונה וכבר מתמקמת בראש הרשימה שלנו, בייחוד בזכות התוספת המרעננת לזירת המסעדות הכשרות בתל אביב, שמשתדרגת בחודשים החולפים בזכות מנרה ודומותיה. המקום, שנפתח במלון שרתון מתמקד במנות דגים ומציע אפשרויות כמו דניס מטוגן; פסטה פיצ'י אליו אוליו עם פילה דג ים; קבב לוקוס; לברק שלם בטאבון; שיפודי לוקוס ועוד. בתוספת לאוכל עצמו, המסעדה ממוקמת ממש על קו החוף של תל אביב, מה שגורם לכך שקשה מאוד להתחרות באפקט המרשים שלה .

מנרה, מלון שרתון תל אביב. טלפון: 03-6702220. כשר

מנרה תל אביב  (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מנרה תל אביב | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור