מאפיית שרויטמן

למה חם? ערן שרויטמן, אחד השפים המוערכים בארץ (אורקה, תמוז), מייצר בשנים האחרונות לחמים ובעיקר פרעצלים מופלאים למסעדות - ומעכשיו סוף סוף אפשר לקנות את המאפים שלו גם הביתה, או לשבת לאכול כריך שמורכב מהם. המקום פתוח רק כמה ימים, אבל כבר אי אפשר להתחמק מתמונות של פרעצל הסלמון שלו באינסטגרם.

שרויטמן. נחלת יצחק 30 (בפנים), תל אביב. 03-6917767

פרעצלים, ערן שרויטמן (צילום: ערן שרויטמן,  יחסי ציבור )
פרעצלים, ערן שרויטמן | צילום: ערן שרויטמן, יחסי ציבור

פיצה גראז'

למה חם? בין המקומות החדשים והמעניינים בקניון TLV אפשר למצוא נכון להיום את המבורגריית סוסו ובניו של עומר מילר, את קפיטריה החדשה מבית קפה אירופה, סניפים לרשת זוזוברה ולקפה טאטי ואת הנציגה החדשה לקהל חובבי הפחמימות - פיצה גראז'. המקום אומנם נפתח קצת מתחת לרדאר, אך הצליח במהירות לצבור סביבו דיבור. על הפיצה כאן אחראי האיש שמאחורי הפיצות המצליחות ברוקלין והפיצה בתל אביב, שייצר כאן סלייסים גדולים מהרגיל עם תוספות כמו ארטישוק ומוצרלה או בולגרית וקשקבל. מלבד הגודל המפנק אנחנו נלהבים גם מהמחיר, שבאופן מפתיע לתקופה הוא סביר לגמרי - 14 שקלים לסלייס מרגריטה ו-17 שקלים לסלייס עם תוספות.

פיצה גראז'. קניון TLV, קרליבך 6, תל אביב. 03-9305522

פיצה גראז' (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
פיצה גראז' | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור


שיראטויה

למה חם? אחרי כמעט שנה של טיזינג והמתנה, בשבוע הבא תיפתח סוף סוף מסעדת שיראטויה של עלי גרוסמן, המסעדן הוותיק שהיה אחראי על טאקאמארו היפנית בתל אביב של תחילת שנות ה-90. שיראטויה, שנפתחת במקומה של המזללה של מאיר אדוני, תהיה מסעדה יפנית ותגיש אוכל יפני בסגנון איזאקיה (מסבאות יפניות מסורתיות) שהולך טוב עם אלכוהול. גם סושי יהיה פה, וכמובן גרסה אישית של ראמן, עם שף יפני שגרוסמן הביא לארץ שעובד כבר שלושה חודשים על תפריט האוכל.

שיראטויה. נחלת בנימין 57, תל אביב

A post shared by Gabi Aptaker (@gabiap) on

M25

למה חם? אחרי ההצלחה הכבירה של מסעדת 25M בשוק הכרמל החליטו ירון קסטנבוים ויניב בר נור (כשהם מגובים בשף יונתן בורוביץ') להרחיב את המותג לאזור הרבה פחות מחוספס מהשוק ההומה בתל אביב. לאחרונה הם הגיעו לשכונת רמת אביב, וגם שם כובש הבשר שלהם כל חלקה טובה (הרי בסופו של יום הכל התחיל בקצבייה מוצלחת). בסניף החדש תוכלו למצוא את מנות הלהיט מהסניף המקורי - ההמבורגר המדובר של 25M, מנת העראייס המצוינת וקבב בפיתה. מה עוד אפשר לבקש ממרכז מסחרי באמצע שכונת מגורים?

25M. ברודצקי 15 (מרכז מסחרי ישן רמת אביב), תל אביב

המבורגר M25 (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
המבורגר M25 | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור


מנסורה

למה חם? כששוחחנו עם הבעלים של מנסורה החדשה, והם ביקשו שלא נכתוב על המקום עד שיפתחו ויריצו אותו כמו שצריך, הבנו שיש לנו עסק עם מקום יוצא דופן. אז מנסורה החדשה נכנסה עכשיו לתקופת הרצה (המקום פועל מדי ערב משש וחצי ועד אחת בלילה), ולמרות מיעוט הסיקור מדובר באחת הפתיחות המסקרנות של התקופה האחרונה. מדובר במסעדת שף צעירה ומקצועית, שפונה לקהל בגובה העיניים ובגישה קלילה וחיובית. המסעדה מעוצבת לכאורה בפשטות אך בכל זאת עושה רושם מתוחכם ומהוקצע, והמיקום המוצלח בסמוך למתחם נוגה לא מזיק. בקיצור, יש לנו תחושה שאתם הולכים לשמוע את השם מנסורה הרבה בזמן הקרוב.

מנסורה. דרך שלמה 13, תל אביב. 03-9446556

A post shared by Amitli (@amitliebermann) on

פיפי'ז

למה חם? מרגע שסיפרנו לכם על הפתיחה של פיפי'ז האסייתית אנחנו פשוט לא מפסיקים לשמוע עליה. שילוב מוצלח במיוחד של מיקום טרנדי, מחירים סבירים ואוכל מקורי שקשה לשכוח הופכים את פיפי'ז ללהיט שאינו דועך. הוסיפו לכך תפריט חדש ואטרקטיבי ואת הביקורת המהללת שהתפרסמה באתר הזה ממש לא מזמן - ותבינו איך היא שוב השתחלה למקום כה גבוה ברשימה החודשית שלנו. אז מה אפשר לאכול כאן עכשיו? בין השאר רייס קייק עם בצל מקורמל, בצל מוחמץ, ג'ינג'ר, חומץ שחור וטוגראשי; מרק טום יאם חריף עם פטריות יער; ובאן מי ים עם קלמרי מטוגן ופטה כבדים.

פיפי'ז. זבולון 5, תל אביב. 03-647-6363

פיפי'ז - בלחמנייה (צילום: ירון ברנר,  יחסי ציבור )
פיפי'ז - בלחמנייה | צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

רוטיסרי דא דא ודא

למה חם? בשנות ה-80 וה-90 לא הייתה פה עיר בלי מקום שמוכר עוף בגריל, אבל עם השנים המקומות האלה הלכו ונעלמו. בחודשים האחרונים הם חוזרים אלינו בסגנון מפונפן יותר של מסעדות רוטיסרי, ושיא הטרנד מגיע עם זו שנפתחה בפינת מסעדת דא דא ודא. הפעם מצטרפים אל העוף גם טלה צלוי ובקר מפורק, ואפשר לאכול אותם או בצלחת, כרגיל, או בבגט עמוס תוספות שמנמנות כמו שינקן, פטה כבד, קממבר או עור קריספי. בקיצור, אפשר להבין למה כולם רוצים לנסות. בינתיים שעות הפעילות מוגבלות לצהריים, אבל יש לנו הרגשה שתוך כמה שבועות יהיה מדובר במאנץ' לילי פופולרי במיוחד.

רוטיסרי דא דא ודא. רוטשילד 7, תל אביב. 03-5511211

רוטיסרי דא דא ודא (צילום: עינב אזגורי,  יחסי ציבור )
רוטיסרי דא דא ודא | צילום: עינב אזגורי, יחסי ציבור

 מוטל

למה חם? מה קורה כשמחברים את אנשי הבשר של פונדק דה לוקס עם אנשי הקוקטיילים של האימפריאל? מקבלים את בר הקוקטיילים הקטן והכי מדובר של החודש, שמשלב בין מנות אמריקאיות מושחתות לקוקטיילים משוגעים לא פחות. שני הצדדים מקבלים פה את אותה תשומת לב מוקפדת, ולא רק אנחנו כבר הכתרנו את ההמבורגר שמוגש שם כאחד הטעימים בעיר.

מוטל. עולי ציון 7, תל אביב יפו. 077-6707053

המבורגר, מוטל (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
המבורגר, מוטל | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל


שגב קראנץ' בורגר

למה חם? שגב הוא ככל הנראה אחד השפים האהובים ביותר בישראל. לא משנה מה הוא יעשה - והוא בהחלט עושה הרבה, אם זה קונספט אומנותי בשגב ארט בהרצליה או התרחבות לכל חלקי הארץ עם שגב קונספט - אנשים ידברו על זה. בימים האחרונים הפציע שגב עם משהו חדש: רשת המבורגרים בשם שגב קראנץ' בורגר, שמחדירה את הפריכות לקציצה ומנסה להוסיף טוויסט חדש להמבורגר המוכר. בין שאתם מאלה שמבקרים אותו ובין שאתם ממעריציו הגדולים, אי אפשר להתכחש לעובדה ששגב הצליח ליצור חתיכת דיבור ממאכל שגרתי למדי.

שגב קראנץ' בורגר. מתחם סינמה סיטי. ילדי טהרן 3, ראשון לציון

שגב קראנצ' בורגר  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
שגב קראנצ' בורגר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

איטלקי מקומי

למה חם? חלל המסעדה הקטן בקומת הקרקע של שוק נמל תל אביב החליף לא מעט ידיים מאז שנסגרה בו מסעדת טאפאס בשוק לפני כמעט 5 שנים, אבל נדמה שהגלגול הנוכחי כאן כדי להישאר, או ככה לפחות אנחנו מקווים. השפית עינב ברמן יצרה כאן מסעדה עם אוכל שהוא שילוב מוכר בין אוכל איטלקי לאוכל ים תיכוני מקומי, אבל כזה שמצליח להיות גם מקורי, גם מעניין וגם (ובעיקר) ממש ממש טעים. המבקר שלנו כבר התמוגג, ויש לנו הרגשה שעוד נשמע על המסעדה הזו לא מעט השנה.

איטלקי מקומי. האנגר 12, שוק הנמל, תל אביב. 03-7162757

איטלקי מקומי - פסטה שרימפס וקלמרי (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
איטלקי מקומי - פסטה שרימפס וקלמרי | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל