טריגר
הרשימה הנוכחית עומדת לכלול יותר ממסעדת בשרים אחת, וזה קורה אחרי תקופה של שקט יחסית בתחום מסעדות הבשר החדשות בארץ. טריגר היא מסעדת בשר שנפתחה בלב תל אביב לאחרונה, ומנסה להביא לעיר אלטרנטיבה של נתחים במחירים סבירים יחסית. חלק מהביקורות נלהבות, חלק לא - אבל כך או כך - חובבי הבשר במרכז ללא ספק שמעו על המקום הזה בשבועות האחרונים. השף של טריגר ניסן אלחסוב מציע כאן מנות כמו שפיץ שייטל עם חרדל בר; סמאש בורגר עם איולי וגאודה; ונתחים כמו פריים ריב מיושן על העצם או פילה בקר עם פירה בסגנון רובושון.

טריגר. מונטיפיורי 21, תל אביב. 03-9151144. לא כשר

 

טריגר מסעדה חדשה תל אביב  (צילום: שי אשכנזי, יחסי ציבור)
טריגר מסעדה חדשה תל אביב | צילום: שי אשכנזי, יחסי ציבור

פורטר האוס
עוד מסעדת בשר חדשה ומסקרנת שנפתחה בארץ לאחרונה היא פורטר האוס. המקום שייך לרשת חינאווי ומי שאחראי על התפריט שלו הוא דוד אלמקאייס (ממסעדת דוד ויוסף). המקום כולל קצבייה ממנה מגיע הבשר (וגם מעדנייה עם שלל אופציות של יינות), התפריט בסיסי ומתמקד בחומר הגלם עצמו עם אפשרויות כמו טרטר וואגיו; נקניקיות מרגז עם כרוב צלוי; ונתחים צלויים לבחירה כמו אנטריקוט; פורטר האוס; נתח טומהוק ועוד.

פורטר האוס. שדרות מעלה יצחק 3, נוף הגליל. 077-5003626. לא כשר

 

מסעדת פורטרהאוס בגליל  (צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור)
מסעדת פורטרהאוס בגליל | צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור

נורי
שוק הכרמל אמנם מתחדש כל הזמן, אבל קונדיטוריה של ממש אין בו. לתוך הוואקום הזה נכנס מקום חדש בשם נורי ששייך לבעלים של מרלוזה, מסעדונת שפועלת גם היא בשוק. בנורי יש ויטרינת קינוחים מקסימה שמהווה נקודת עצירה כיפית לקינוח בשוק. תמצאו כאן טארט פיסטוק או לימון קלאסי, סמורס, מוס שוקולד, קראק פאי;,טירמיסו ומבחר עוגות שמרים לסוף השבוע - משמרים שוקולד קלאסי ועד עוגת פרג ושוקולד לבן. המקום פתוח בימים שני ועד שישי מ-10:00.

נורי. (NORI), חיים חבשוש 42, שוק הכרמל, תל אביב

 

View this post on Instagram

A post shared by Nori.Sweet.bar (@nori.sweet.bar)

מרלן בורגר
לרוב קשה לעוף על גבעתיים כשזה נוגע לאוכל, עם כל הכבוד לסביח עובד המפורסם. לכן כל כך התלהבנו מכך שמבקרת אוכל הרחוב שלנו הצליחה לאתר בעיר את אחד ההמבורגרים המבטיחים יותר שהיא ניסתה בתקופה האחרונה. החדשות העוד יותר טובות הן שיש למרלן בורגר סניף שפועל גם בתל אביב. אפשר למצוא במקום המבורגר קלאסי עם או בלי גבינה; כריך קריספי צ'יקן טרנדי; נאגטס ונקניקיות. לא יודעים מה איתכם, אנחנו שמחים תמיד לגלות מקומות צנועים שיודעים את העבודה.

מרלן בורגר. מלכי ישראל 8, תל אביב. טלפון: 051-5008717. לא כשר

 

מרלן - קריספי צ'יקן (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
מרלן - קריספי צ'יקן | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

קייקרי
הקונדיטוריה החדשה של מורן גיל התמקמה ברחוב אלנבי והפכה לנושא שיחה במהירות. העוגות הוויראליות של גיל עיטרו תחילה את הפיד של האינסטגרם וכעת הוא החליט למסד את הקשר עם פתיחת מקום של ממש שבו אפשר להגיע ולקנות פרוסה לצד כוס קפה. בקייקרי תמצאו טארטים כמו אגוזי לוז וקפה, אוכמניות ופקאן, פטל, פיסטוק ושוקולד חלב, שוקולד לבן ושברי פקאן ווניל ותפוחים מקורמלים. יש כאן גם שלל עוגות בחושות ובקרוב התפריט יתרחב.

קייקרי. אלנבי 31, תל אביב. 077-4540065

 

מורן גיל עוגות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מורן גיל קייקרי | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

קרודו
השף עלאא מוסא ממסעדת לוקס בעיר התחתית בחיפה פתח החודש מסעדונת חדשה שנכנסת לבליל הרב של המסעדות השוות שפועלות בעיר התחתית. קרודו החדשה מתמקדת במנות קטנות לחלוקה שכוללות אופציות מסקרנות כמו ארנצ'יני על בסיס פריקי עם עשבי תיבול, פרמזן וקרם אפונה; שיפוד דג עם פטוצ'יני לימון כבוש ואריסה; ספגטיני ברוטב חריימה; אניילוטי סרטנים עם חמאה ומרווה; וטרטר עגל עם צלפים. קרודו מצטרפת לשלל מסעדות שנפתחו בתחתית לאחרונה כמו ראסיף 33 של חמודי עוקלה ואוניקס בה מבשל שף ג'וני גוריק.

קרודו. הנמל 13, חיפה. 077-4990499. לא כשר

 

 עלאא מוסא קרודו חיפה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
עלאא מוסא קרודו חיפה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

פיגם
פיגם של דן זוארץ כבר הספיקה לככב ברשימת המסעדות הטרנדיות שלנו בחודש הקודם. עם זאת, השילוב של עונת הקיץ שבה רבים מטיילים ברחבי הארץ והעובדה שהמקום הזה פעיל באחד המיקומים הקסומים ביותר של כפר האמנים עין הוד, גרם לה להישאר בכותרות. בפיגם, שפועלת בימים רביעי עד שבת, תמצאו אוכל קצת אחר שבו מנסה ארואץ להתכתב עם השטח בו הוא פועל. מסלט עם זוקיני וגבינת צפתית של משק הר פרחים; דרך עוף מפורק בעלי מלוחייה; ועד ברולה פלפלים חריפים עם פטה יוונית.

פיגם. אמפי עין הוד. 054-6833330

 

מסעדת פיגם כפר האמנים עין הוד  (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
מסעדת פיגם כפר האמנים עין הוד | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

קילומטרז'
מסעדת קילומטרז' של עידן בושארי טרם נפתחה רשמית (זה יקרה השבוע), אבל כבר מצליחה להשתחל גבוה ברשימה שלנו, בייחוד לאור העובדה שהייתה אמורה להיפתח כבר מספר פעמים והסיפור נדחה ונדחה. כעת, עם זאת, מוכנים כאן לחשוף את המסעדה של זוכה תכנית הריאליטי, שתכלול תפריט ים תיכוני. המקום מציע תפריט שמתחלף תדיר ונוף שצופה על חוף הים (הוא נמצא באותו מיקום בו פעלה מסעדת הרברט סמואל בעבר), עם אפשרויות כמו קולרבי צרוב על גחלים; טלה עם דלעת על פחמים; סלט זוקיני עם עשבים, ויניגרט פטה ונענע ופיסטוקים; סשימי אינטיאס עם דודבדנים; וטונה באבקת פור'ציני.

יחזקאל קויפמן 6, מלון ברוט תל אביב, 077-2302363. לא כשר

 

View this post on Instagram

A post shared by קילומטראז' (@kilometrage.tlv)

קוקו תאי
מסעדת קוקו תאי של נדב ודניאל (MKR), כמו מסעדות רבות ברשימה, היא אחד המקומות הכי יפים לבלות בהם בערב קיצי (המקום נמצא על חוף הים של תל אביב). החודש קוקו תאי גם התרחבה למתחם קולינרי שפעיל הן בשעות הבוקר והן בצהריים, כך שתמצאו כאן גם ארוחות בוקר בסגנון תאילנדי וארוחות צהריים קלילות של לפני או אחרי הים. בשעות הערב תוכלו למצוא כאן מנות כמו גנג רום קוואן פלה - קוביות דג ים, הל שחור, שורש כורכום, שאלוט ואטרייה קריספית; קציצות דגים בהשראת הילדות בערבה עם חסה, ג'ינג'ר, למון גראס, גרידת ליים, אטריות אורז, ירוקים תאיים, צ'ילי אדום, בוטנים וקריספי שום; וקארי תאילנדי דרומי עם תפוחי אדמה ובצלים לצד רוטי מלוח.

קוקו תאי. שלמה להט 17 (חוף פרישמן) תל אביב. 077-9386220.

  

קוקו תאי בחוף פרישמן, תל אביב (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
קוקו תאי בחוף פרישמן, תל אביב | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

פאסטל
פאסטל אומנם אינה מסעדת חדשה, אבל שמה עלה החודש שוב ושוב בקרב הפודיז בארץ לאור הגעת השף מכוכב המישלן גל בן משה, שהגיע מברלין להוביל את המסעדה היפה במוזיאון תל אביב. בן משה יצר במקום תפריט שלא הותיר אף מבקר אוכל אדיש (לטוב ולרע), והוא כולל אפשרויות כמו ניוקי בסגנון פריזאי עם חומוס ירוק, פטריות ויין; תמנון עם ארטישוק, לארדו ליה, עגבניות שרי וסליקורניה; ומנת אינטיאס עם קישוא, צנונית, ביצי סלמון, יוגורט ונענע. התמחור רחוק מלהיות זול, וחבלי הלידה עוד מורגשים, אך אין ספק שהייפ קיים ובשיאו.

פאסטל. מוזיאון תל אביב. 03-6447441

 

אינטיאס קישואים פאסטל  (צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור)
פאסטל תפריט חדש של גל בן משה | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור