תפוח אדמה אפוי וחזה עוף עם בצל (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
חזה עוף, תפוחי אדמה. קלאסיקה | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה כולל: 45 דקות 

תפוחי אדמה אפויים

מרכיבים:
1/2 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לסירות
מלח גס
פלפל  שחור גרוס
רוזמרין יבש
מעט שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מתבלים את תפוחי האדמה במלח גס, פלפל שחור ורוזמרין, ומטפטפים שמן מלמעלה בלי לערבב (טיפ: אפשר להעביר שמן לבקבוק ריסוס קטן ולרסס את תפוחי האדמה מלמעלה).

3. מכניסים לתנור ל-40 דקות.

חזה עוף מוקפץ עם בצל

מרכיבים:
500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
4 כפות שמן לטיגון
2 בצלים, חתוכים לרבעים (טיפ: כדאי לחתוך את הבצל הכי קרוב לעוקץ, לקלוף שכבה אחת ולחלק לרבעים כמו סירות)
כפית כמון
חצי כפית מלח
קורט שאטה יבש
2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס (חתיכות באורך ס"מ)
חצי כוס צ'ילי מתוק
חצי כוס מים חמים
חצי כפית שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת עמוקה על אש גבוהה. מכניסים את הבצל לטיגון והשחמה למשך 3 דקות.

2. מוסיפים את העוף ומטגנים 2 דקות נוספות.

3. מתבלים בכמון, מלח, פלפל שאטה ומערבבים במשך דקה.

4. מוסיפים חצי מכמות הבצל הירוק ואת הצ'ילי המתוק ומבשלים דקה נוספת. 

5. מוסיפים את המים ומבשלים עוד דקה.  

6. מורידים מהאש ומקשטים עם הבצל הירוק שנותר ועם שומשום.

סלט שוק (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
סלט שוק. הכי פשוט, הכי טעים | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

סלט  היום: סלט שוק

מרכיבים:
עגבנייה
קולרבי
צנונית
מלפפון
פטרוזיליה
1/2 בצל
1/2 לימון
מעט בצק ירוק
מלח
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. חותכים גס את כל הירקות, ומתבלים במלח ולימון.

2. מסדרים בצלחת הגשה ויוצקים מעל בטפטוף 2 כפות שמן. 

>> בואו להיות צרכנים נבונים יותר