פתיתים עם בצל וגזר ופילה זהבון בציפוי פריך (צילום: יהודה לוי, ויקטורי)
פתיתים עם בצל וגזר ופילה זהבון. היכן מסתתר הביסלי? | צילום: יהודה לוי, ויקטורי

זמן הכנה: כ-15 דקות, זמן בישול: כ-20 דקות

פתיתים עם בצל וגזר

מרכיבים:
400 גרם פתיתים 
4 כפות שמן
בצל, חתוך לקוביות 
מלח
פלפל שחור
כפית אבקת מרק בשר
כפית כמון
גזר, חתוך לקוביות
1/2 ליטר מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים את הגזר והפתיתים. מטגנים יחד 2-3 דקות.

2. מוסיפים מים רותחים (לכל כוס פתיתים - כוס ורבע מים רותחים), מערבבים ומכסים.

3. מבשלים כ-5 דקות על אש קטנה, ומשאירים מכוסה ל-5 דקות נוספות לפחות.

פילה זהבון

מרכיבים:
500 גרם פילה זהבון
מלח
פלפל שחור
כף ביסלי גריל טחון דק
ביצה טרופה מהולה בכף מים
כוס פירורי לחם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מתבלים את פילה הדג במלח, פלפל ואבקת ביסלי. טובלים בביצה ובפירורי לחם.

2. מטגנים בשמן לא עמוק כ-2 דקות מכל צד.  

סלט מלפפון ובצל

מרכיבים:
בצל גדול, פרוס לטבעות דקות
2 מלפפונים, פרוסים דק מאוד עם הקליפה
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן
חצי כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
מלח

 אופן ההכנה:

1. מערבבים בעדינות את הבצל עם מיץ הלימון, השמן והתבלינים.

2. מוסיפים מעל את המלפפון ומגישים מיד.  

  >> בואו להיות צרכנים נבונים יותר