זמן הכנה: כ-15 דקות, זמן בישול: כ-20 דקות
פתיתים עם בצל וגזר
מרכיבים:
400 גרם פתיתים
4 כפות שמן
בצל, חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור
כפית אבקת מרק בשר
כפית כמון
גזר, חתוך לקוביות
1/2 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים את הגזר והפתיתים. מטגנים יחד 2-3 דקות.
2. מוסיפים מים רותחים (לכל כוס פתיתים - כוס ורבע מים רותחים), מערבבים ומכסים.
3. מבשלים כ-5 דקות על אש קטנה, ומשאירים מכוסה ל-5 דקות נוספות לפחות.
פילה זהבון
מרכיבים:
500 גרם פילה זהבון
מלח
פלפל שחור
כף ביסלי גריל טחון דק
ביצה טרופה מהולה בכף מים
כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מתבלים את פילה הדג במלח, פלפל ואבקת ביסלי. טובלים בביצה ובפירורי לחם.
2. מטגנים בשמן לא עמוק כ-2 דקות מכל צד.
סלט מלפפון ובצל
מרכיבים:
בצל גדול, פרוס לטבעות דקות
2 מלפפונים, פרוסים דק מאוד עם הקליפה
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן
חצי כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים בעדינות את הבצל עם מיץ הלימון, השמן והתבלינים.
2. מוסיפים מעל את המלפפון ומגישים מיד.