יש לי זיכרון ילדות מתוק במיוחד, של עוגה שהסבתות שלי היו עושות: קוראים לה "מלאי", והיא עשויה מקמח תירס. סבתא אחת הייתה עושה את זה טעים יותר מהשנייה, ואני זוכרת שהסוד שלה היה להשתמש בקוטג' כאחת מהגבינות. מעבר לזה לא ידעתי כלום. כשחיפשתי באינטרנט מתכון למלאי, חשכו עיניי. כל המתכונים שמצאתי הכילו כמה סוגים של גבינות, שמנת, חמאה וכמות גדולה מאוד של סוכר. בקיצור, בריא זה לא. אז לקחתי את זה כפרויקט, להמציא מתכון בריא יותר לעוגה של ילדותי; החלפתי את הקמח הרגיל בקמח כוסמין מלא, את כל הגבינות השמנות החלפתי בקוטג' 5%, במקום הסוכר שמתי סילאן, שהוא דבש תמרים טבעי (שימו לב שהסילאן שלכם מכיל תמרים בלבד, ללא תוספות של סוכר), הורדתי את כמות הביצים והוספתי רסק תפוחים. התוצאה אמנם יותר שחומה ופחות זהובה מהמקור, אבל מאוד דומה בטעם, ובריאה בהרבה.

מלאי רומני: עוגת תירס מתוקה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מלאי. כמו של סבתא שלי, רק הרבה - הרבה - יותר בריא | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מלאי רומני - עוגת תירס מתוקה

המרכיבים:
2 ביצים (עדיף אורגניות)
1 גביע קוטג'
1 כוס רסק תפוחים טבעי, לא ממותק
1/2 כוס סילאן
1/4 כוס שקדייה (ממרח שקדים)
1/4 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן קנולה)
1/2 כפית תמצית וניל
מעט קינמון
קורט מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס פולנטה - קמח תירס גס
1 כוס קמח כוסמין מלא (או קמח מלא)
3/4 כוס צימוקים שחורים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים הרטובים בקערה בינונית: טורפים את הביצים, מוסיפים את הקוטג', רסק התפוחים, הסילאן, השקדייה, שמן הקוקוס ותמצית הווניל. מערבבים.

2. מוסיפים לבלילה את החומרים היבשים: הקינמון, המלח, אבקת האפייה ושני סוגי הקמח. מערבבים היטב עד לאיחוד מלא של כל החומרים.

3. מוסיפים את הצימוקים ובוחשים.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית אפייה (אינגליש קייק, תבנית מלבנית או תבניות אישיות), יוצקים את הבלילה ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

• למה צימוקים שחורים דווקא? כי על הצימוקים שצבעם לבן שמו חומרים כימיים כדי שיישארו בהירים גם לאחר תהליך הייבוש.

• העוגה לא מאוד מתוקה, והצימוקים בה הם כמו פנינים של מתיקות. מי שאוהב מתוק יותר יכול להוסיף 1/4 כוס סוכר חום דמררה. זה יעשה את העבודה.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת בצל ובטטה קטלנית
>> הסודות המלוכלכים של המסעדות: כל מה שלא מספרים לכם, ואולי טוב שכך

 

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים