את רוב הקראמבלים שאתם מכירים מכינים עם פירורי בצק. הפעם אנחנו עם קראמבל מסוג אחר - הרבה יותר בריא, ויש שיאמרו גם הרבה יותר טעים. במקום בצק יש לנו פה תערובת של כל מיני אגוזים ודברים טובים, שנאפים עם חלבון בתנור. אפשר לשלב את הקראמבל הזה עם תותים או עם כל פרי רענן אחר. מלמעלה מזגתי קצת סירופ שוקולד ביתי וקצת שקדייה. אפשר להחליף את סירופ השוקולד בסילאן ואת השקדייה בטחינה, למשל.

קראמבל עם תותים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קראמבל, אבל לא כמו שאתם מכירים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קראמבל עם תותים

המרכיבים:
2 חלבונים
3/4 כוס סוכר חום
1 כוס שקדים קצוצים
1 כוס שומשום
1 כוס פקאנים קצוצים
250 גרם תותים פרוסים או חצויים

לסירופ השוקולד:
½ כוס קקאו
½ כוס סילאן (ללא סוכר)
1 כף שמן קוקוס
2 כפות חלב קוקוס או כל נוזל "חלבי" אחר
שקדייה

אופן ההכנה:

1. טורפים את החלבונים היטב בקערה בינונית. מוסיפים את הסוכר, השקדים, השומשום והפקאנים ומערבבים היטב.

2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את תערובת החלבונים והאגוזים. אופים במשך כ-20 דקות או עד שמשחים ומתייבש. מצננים.

3. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מחממים את הקקאו והסילאן בזהירות, תוך כדי בחישה. כשהחומרים מתאחדים מורידים מהאש, מוסיפים את שמן הקוקוס וחלב הקוקוס ומערבבים לסירופ חלק וסמיך. שומרים בצנצנת במקרר (בשאריות הסירופ אפשר להשתמש כשוקולד למריחה).

4. מרכיבים את המנה: מניחים בקערת הגשה את התותים, מפוררים מעל מהקרמבל ומקשטים בסירופ שוקולד ושקדייה.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו יופי של סלט עם שעועית לבנה
>> כל המתכונים לשבועות