לאונג' קינוחים מיוחד בטאיזו, תל אביב
החטיבה העסקית של נספרסו בשיתוף השף יובל בן נריה והקונדיטורית אנה שפירו מזמינים את הסועדים בתאריכים 12-14 בדצמבר, מיד עם סיום הארוחה, לעלות לקומה ה-15, כדי ליהנות מהמנה האחרונה בלאונג' קינוחים שהוקם במיוחד ויפעל למשך שלושה ימים בלבד. הלאונג', בבניין לוינשטיין בתל אביב, מורכב משלושה חללים נפרדים שפותחו ועוצבו על ידי סטייליסט המזון עמית פרבר ואשת התוכן אפרת אנזל. הקינוחים, שיורכבו על ידי בית ספר לקונדיטוריה אסטלה, יהיו מפוזרים בשלושת החללים, והאורח יוכל להסתובב ביניהם עם ספל קפה.

להזמנת מקומות

תפריט חורף המבוסס על תותים ברשת מקס ברנר
רשת מקס ברנר משיקה את תפריט החורף החדש שלה, שכולל מנות שוקולד מבוססות על תותים. בין המנות: שרינג תותים ושוקולד לבן - מנת טעימות זוגית הכוללת וופל תותי פרוטי עם שוקולד לבן; מגדל שכבות שוקולד בראוניז עם גנאש שוקולד לבן ותותים; מיני שאנטי תותים, גלידת וניל ומבחנה של שוקולד לבן חם (94 שקלים); מון בלאן - הר של מסקרפונה ותותים טריים, קראמבל, מרנג, שברי שוקולד לבן ומבחנה של שוקולד לבן חם (52 שקלים); ופנקייק תותים ושוקולד (49 שקלים). התפריט החדש יוגש בכל סניפי הרשת.

חמשושלים 2016: חגיגה קולינרית בירושלים
אירועי חמשושלים שיתקיימו השנה השנה בעיר הבירה יספקו הצצה אל התפתחות הקולינריה של ירושלים. בין האירועים: סיור בין הסירים של בשלניות השכונה שיכינו מאכלי עדות, אירוע שיפגיש בין ספרות, תיאטרון ומוזיקה בהשתתפות גיל חובב ומסעדות שונות, וברים בעיר העתיקה פותחים את שעריהם לקהל הרחב. אירועי חמשושלים 2016 יתקיימו במהלך ארבעה סופי שבוע רצופים, מיום חמישי 1.12 ועד מוצאי שבת 24.12.

לפרטים

מסעדת כולא החיפאית נסגרת
בפוסט שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו נפרד השבוע בעל המקום, עודד חצבני, ממסעדת כולא שלו שנפתחה לפעילות בתחילת 2015. ביום שבת 10.12 תיסגר הכולא בבראנץ' חיסול מלאי, ובשבוע הקרוב יעבוד המקום בימים שני עד שישי מ-12:00 עד 22:00. 

כולא. הנמל 33 חיפה. 04-6022337

ספרטה: מסעדה יוונית חדשה בתל אביב
גיא בר לב, בעל החמארה היוונית Capitan, ובעלי בר הנביאים בצפון תל אביב איחדו כוחות והשיקו לאחרונה את ספרטה, מסעדה יוונית חדשה. המסעדה נבנתה במודל קולינרי המשחזר עבור הסועדים חוויה יוונית אותנטית מלאה, הכוללת מנות יווניות מסורתיות בטעמים וניחוחות ים תיכוניים עם אווירת טברנה חגיגית. המקום מכיל כ-100 מקומות ישיבה, ובין המנות בתפריט תוכלו למצוא: חלומי אה לה רומאנה – ארטישוק אה לה רומאנה צלוי בגריל עם גבינת חלומי על צ'ימיצ'ורי ים תיכוני, שרי קונפי, רוקט וקרעי לחם שרוף (48 שקלים); סלט ספרטה – עדשים שחורות, בצל סגול, פטרוזיליה ועגבניות שרי על מצע ציזיקי (44 שקלים); ושווארמה יוונית – שוק טלה ושפונדרה בבישול ארוך, מפורקים על טחינה, ציר בקר, סלסלה וורדה, בצל חרוך ופיתה יוונית (68 שקלים). שעות פתיחת המסעדה: ב'-ד' 18:00-1:00, חמישי 18:00-אחרון הלקוחות, שישי-שבת-13:00-1:00.

ספרטה. ירמיהו 54 תל אביב, 03-6056575

ספרטה (צילום: יקי גבאי,  יחסי ציבור )
חגיגה יוונית בספרטה תל אביב | צילום: יקי גבאי, יחסי ציבור

יקב שטרן מתארח ביאניביצ'י, בוסתן הגליל
מחר, חמישי 8.12, בשעה 19:30 יתארח ג'וני שטרן מיקב שטרן במסעדת יאניביצ'י שבבוסתן הגליל. באותו ערב תוגש ארוחה שיכין השף עידן רקיר שבה לכל מנה יותאם יין מבית שטרן. הארוחה תכלול פתיח גריסי פרמזן עם איולי בזיליקום וחמאת הדרים, לצד יין מעיין רוזה 2014, ועוד שלל מנות ספיישל ויינות שונים. 

יאניביצ'י. בוסתן הגליל. 04-8222122

ג'פניקה מרעננת את התפריט ומתחדשת בשף
רשת ג'פניקה יוצאת במהלך אסטרטגי במטבח עם שף חדש, לאון לאוגנקי, בעל התמחות במטבח האסייתי, אשר עם כניסתו החל בטיפול בכל המחלקות הקיימות בתפריט בכל הרשת. בין המנות החדשות בסניפים: קרנצ'י צ'יקן – כדורי עוף פריכים בטמפורה (19שקלים); גיוזה עוף/בטטה – כיסוני בצק מאודים וצרובים במילוי עוף וירקות או במילוי בטטה. (26/24 שקלים); ספרינג צ'יקן/טופו סלט (42/46 שקלים); וסלט יאם גאי תאילנדי עם עוף או שרימפס (27/29 שקלים). בנוסף תוכלו למצוא מרקים חדשים, מנות אורז וגריל ועוד.

שפית חדשה ותפריט חדש בבראון, תל אביב
את הביסטרו והבייקרי של מתחם G צמרת החלה להוביל בימים אלה השפית מיכל לוי, שחזרה משהות של 6 שנים באיטליה. בין המנות החדשות של השפית ניתן למצוא: מרק דלעת טבעוני (38 שקלים); סלט חסות אייסברג, עלי סלנובה וחסה קיסר עם עלי בזיליקום, פטרוזיליה ונענע, מוגש עם קונפיטורת אגסים, גבינה כחולה ושקדים קלויים (56 שקלים); לקט פטריות יער מוגשות עם קרם שורשים, אגוזים קלויים ופרוסות פרמזן (62 שקלים); ניוקי ברוטב עגבניות, עגבניות שרי, מעט צ'ילי, שום, בזיליקום וקרעי מוצרלה מעל (76 שקלים); ולינגוויני עם לקט פטריות יער, שימג'י ופורטובלו, ביין לבן ועשבי תיבול (78 שקלים). בנוסף בנתה לוי, שאוחזת גם בתואר סומליירית, תפריט יין תואם.

בראון. ניסים אלוני 10, מתחם G צמרת, תל אביב. 03-5444024




מרקים חדשים במסעדת סנדר, תל אביב
מסעדת סנדר מקבלת את החורף עם תפריט מרקים ביתי שיוגש גם במשלוחים. בתפריט: מרק עוף של סבתא עם אטריות (25 שקלים), מרק עוף עם קניידעלך (32 שקלים), מרק עוף עם קרפעלך בעבודת יד במילוי בשר (32 שקלים), מרק אפונה (25 שקלים), מרק שעועית (25 שקלים), מרק ירקות עשיר (28 שקלים) ועוד.

סנדר. לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872

חמישה שפים וחמישה כוכבים במלון שרתון, תל אביב
מלון שרתון ומסדר אבירי הגריל ישראל יארחו את האירוע "חמישה שפים - חמישה כוכבים", המורכב מחמישה שפים ישראלים ממסדר אבירי הגריל ישראל. מדי ערב ינצח שף אחר עם תפריט המורכב ממנות מקומיות עם טוויסט אישי. התפריטים יוגשו בליווי יין במסעדת האוליב ליף במלון שרתון תל אביב. האירוע ייערך מיום ראשון 11 בדצמבר ועד 15 בדצמבר, מהשעה 19:30 עד השעה 22:30. השפים שישתתפו הם עידו פיינר (גריג), ג'וני גוריק (לגסי), איל לביא (לשעבר רוקח 73), רן ראש (הנמל 24) ושף המלון בועז דרור. הארוחה מורכבת מתפריט קבוע של 4 מנות ויין, והמחיר לאדם הוא 280 שקלים (כולל יין).

להזמנות: 03-5211122

5 שפים - 5 כוכבים (צילום: נמרוד גנישר,  יחסי ציבור )
5 שפים ו-5 כוכבים במלון שרתון | צילום: נמרוד גנישר, יחסי ציבור

קינוח חדש ברשת BBB
רשת BBB משיקה קינוח חדש לחודש דצמבר בלבד: צ'ורוס עם מטבלים של שוקולד, טופי וריבת תות. מחירו של הצ'ורוס הוא 34 שקלים. 

תפריט חדש בקלארו, תל אביב
השף רן שמואלי והשף בפועל עומר אבישר ממסעדת קלארו משיקים בימים אלו תפריט חדש. התפריט יעודכן מדי יום לפי התוצרת המגיעה מהחקלאים והחוואים, מגדלי הבשר, המלקטים, הדייגים והיצרנים הקטנים. בין המנות החדשות: שורשים צלויים, קולי סלק, וינגרט גזר, מסקרפונה (64 שקלים); ברוסקטת דג ים קונפי, עגבניות שרי, זיתים, צלפים, ריג'לה, לבנה-תרד (69 שקלים); ותמנון על גריל פחמים, שעועית בובס, עגבניות שרי צלויות, ויניגרט צ'וריסו, פפריקה מעושנת (84 שקלים).

קלארו. הארבעה 23 פינת דוד אליעזר, תל אביב. 03-6017777

שבוע הבורגון בפרונטו, תל אביב
בין התאריכים 12-15 בדצמבר יתקיים במסעדת השף פרונטו זו הפעם השלישית שבוע חגיגות של יינות בורגון, בשיתוף יבואני היין הדס עזר ותומר גל. במסגרת חגיגת הבורגון יוגש אוסף יינות ייחודי מחבל בורגון לצד תפריט ספיישלים עליו אחראי השף דיוויד פרנקל. בין מנות הספיישל: כבד אווז בציפוי היביסקוס, בריוש וג'ל מנדרינות, צלעות חזיר בגלייז ברביקיו ותבשיל אונטריב ורביולי פרמזן.

פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-5660915

נפתח הוויסקי בר-מוזיאון במתחם שרונה, תל אביב
הוויסקי בר-מוזיאון הוא מתחם המשלב בין בר למוזיאון וויסקי, ומכיל למעלה מ-1,002 סוגי וויסקי שונים ממדינות שונות, מהמדינות הקלאסיות כמו סקוטלנד ואירלנד ועד הונג קונג והודו. כל הבקבוקים המוצגים במוזיאון, אשר נאספו בקפידה במשך למעלה משנתיים, ניתנים לטעימה ורכישה. במקום פועל גם מטבח המציע מבחר מנות, כולל בשרים בעישון עצמי, ירקות, דגים וקינוחים המשלבים בתוכם ניחוחות וטעמי וויסקי. שעות פתיחה בבר: ימים ראשון עד חמישי 17:00 עד אחרון הלקוחות, מוצ"ש שעה לאחר צאת השבת ועד אחרון הלקוחות.

וויסקי בר-מוזיאון. דוד אלעזר 27, מתחם שרונה, תל אביב.

מוזיאון הוויסקי (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
מנה מתוך תפריט מוזיאון הוויסקי החדש | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

סניף חדש לחומוס אבו דאבי בדיזנגוף סנטר, תל אביב
חומוסיית אבו דאבי מרחוב קינג ג'ורג' בתל אביב פותחת דוכן חדש בדיזנגוף סנטר הסמוך, במסגרת יריד האוכל של הסנטר שפועל בימי חמישי ושישי בבניין B. הסניף החדש יציע את החומוס הגלילי מסניף האם במחירי הרצה מוזלים. בין היתר מנות חומוס שונות בתוספת חמוצים ופיתות יוצעו ב-22 שקלים, קינוחי מלבי ומי ורדים או סילאן ב-10 שקלים, ותפריט Take Away שכולל חצי קילו חומוס או טחינה ב-20 שקלים (קילו ב-30 שקלים).

שוק אוכל חדש בקניון לב חדרה
קניון עופר לב חדרה משדרג את שוק האוכל במתחם, מרחיב את תמהיל הדוכנים והמציגים, ויפעל מדי יום שישי. שלל מציגים שונים יציגו את תוצרתם בשוק שיכלול מבחר רחב של דוכנים ומאכלים במגוון סגנונות, ביניהם דוכני גבינות בוטיק, פירות וירקות, מטבלים, לחם ומאפים, אוכל ביתי מבושל, מגשי פירות חתוכים, אמפנדס, פריקסה, מלאווח, ג'חנון, בקלאווה, פיתות, עוגות ועוגיות ומטעמים דרוזיים. 

קניון עופר לב חדרה. רוטשילד, 40 חדרה

תפריט חורף במסעדת רופטופ, ירושלים
מסעדת רופטופ שעל גג מלון ממילא בירושלים מציעה תפריט חורף חדש שהרכיב שף קובי בכר, השף הראשי של המלון, בשיתוף פעולה עם מסעדת סושיאל קלאב התל אביבית. בין המנות העיקריות תמצאו פילה עגל צרוב בגריל פחמים, שפצלה לימון, פטריות צלויות וציר כמהין ומוסר ים עם קראסט פלפלים שרופים, קרם זוקיני ותרד טורקי.

רופטופ. מלון ממילא ירושלים, שלמה המלך 11, ירושלים. 02-5482230

הפתעות חדשות ומשלוחים ברשת קוקיז
רשת קוקיז משיקה שני מוצרי חורף חדשים: קערת קוקיז - קערה העשויה מבצק העוגיות של קוקיז ונאפית לעיני הלקוח (בטעמי שוקולד צ'יפס, שברי אוריאו וקנדי קראש) ובה שני כדורי גלידה לבחירה, קצפת, רטבים ועוד (28 שקלים); וקרמבו קוקיז - הקינוח החורפי נמכר ברשת במהדורה מוגבלת לחודשי החורף בשלושה טעמים בעבודת יד בשילוב עם העוגייה של קוקיז למטה: קרם וניל קלאסי עם עוגיית שברי אוריאו, קרם פירות יער עם עוגיית שמנת שוקולד צ'יפס וקרם קרמל עם עוגיית דאבל שוקולד (10 שקלים). כמו כן, הרשת מציעה שירות משלוחים חדש לימי החורף. שירות המשלוחים פועל ברחבי תל אביב 7 ימים בשבוע בשעות 11:00-23:00 והמינימום למשלוח הוא 50 שקלים.

להזמנות חייגו: 03-5663833

קוקיז (צילום: שי בן אפרים,  יחסי ציבור )
עכשיו גם במשלוחים. קוקיז | צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור

שבוע פטריות במסעדת אדום, ירושלים
בתאריכים 6-20.12 ישיקו במסעדת אדום תפריט פטריות מיוחד שיתווסף לתפריט הרגיל עם מגוון מנות חדשות של השף אלרן בוזגלו. בין המנות: מרק פטריות (44 שקלים), מרק יפני עם אטריות שעועית, ברוקולי, שימאגי ושמפיניון (44 שקלים), סביצה דג ים עם פטריות שימאג'י, קריספי פולנטה וצנונית (58 שקלים), קוביות דג ים ושמפניון על קרם כרובית (58 שקלים) וקלמרי ממולא, עם פולנטת כמהין, פטריות יער ופורטובלו וקונפי שום (64 שקלים).

אדום. דוד רמז 4, ירושלים

המבורגרים חדשים וסניף חדש לרשת דלישס
במהלך דצמבר, בימים שלישי ורביעי, יגישו בסניפי דלישס סדרת המבורגרים חדשים: ג'וסי לוסי קלאסי - המבורגר ממולא גבינת צ'דר אמריקאי; ג'וסי לוסי בזיליקום - המבורגר ממולא גבינת גאודה בזיליקום; ג'וסי לוסי כמהין - המבורגר ממולא גבינה גאודה ופטריות כמהין; והמבורגר טלה - המבורגר מבשר טלה טרי הנטחן במקום. מחיר ההמבורגרים הוא 59-69, יחד עם פוטטוס וגזוז. הספיישלים מוגשים בסניפים שוק צפון ברמת החייל ושוק הנמל בנמל תל אביב. כמו כן, לקראת סוף דצמבר ייפתח הסניף החדש של דלישס בשוק אלנבי-רוטשילד.

דלישס דלי-בר. שוק הנמל האנגר 12, נמל תל אביב; שוק צפון, רמת החייל, תל אביב

ימי ראשון שמחים בטייגר לילי שרונה מרקט, תל אביב
המסעדה התאילנדית טייגר לילי שרונה מרקט פותחת במסורת ה-Happy Sunday, שבמסגרתה ייהנו האורחים המגיעים למסעדה בימי ראשון ממנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-100 שקלים. שעות המבצע: מ-12:00 בצהריים ועד 23:00.

טייגר לילי שרונה מרקט. קלמן מגן 3, תל אביב. 1-700-707-097

רשת קפה נטו משיקה תפריט חורפי
רשת קפה נטו משיקה תפריט חורף חדש. בין המנות הראשונות החדשות בתפריט: מגוון מרקים כמו בצל מתובל בתימין וחמאה, קרם בטטה, ומינסטרונה (36 שקלים), קרם חציל עם גבינת עזים (22 שקלים); ופולנטה פונגי - פטריות שמפיניון ושימג'י על פולנטת תירס (24 שקלים). בין העיקריות: סלט קיסר עם נתחי עוף/נתח פילה סלמון מעושן, קוביות בטטה אפויות, עגבניות שרי, קרוטונים, בצל סגול וקרעי חסה ברוטב אנשובי צרפתי (52 שקלים); וסלט חלומי - נתחי גבינת חלומי מוקפצים עם פסטו ופטריות שמפיניון, עגבניות, עגבניות שרי, בצל סגול, בזיליקום, פלפל ירוק חריף וחסה (52 שקלים).

 >> לכל חדשות האוכל