פולנטה היא דבר נפלא, בייחוד כשהיא משתדכת עם גבינת פרמזן. השתמשתי בה כאן כאלטרנטיבה קצת שונה לבסיס הפיצה מבצק השמרים. התוצאה אמנם דומה לפיצה המוכרת אבל הטעם שונה. אפשר להשתמש בבסיס הזה ולשים עליו תוספות אחרות שאתם אוהבים, וכמובן שהפיצה הזאת מתאימה לחולי צליאק.

פיצה פולנטה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חסל סדר התפחות, פולנטה זה הבצק החדש | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המרכיבים (לתבנית פיצה עגולה גדולה, או לתבנית תנור קטנה):
1/2 2 כוסות מים
1 כוס פולנטה (קמח תירס)
1/2 כפית מלח
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות שמן זית
200 גרם גבינת ריקוטה
10 עגבניות שרי תמר (או 3 עגבניות רגילות), פרוסות
מלח ים לפיזור
חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

2. מביאים לרתיחה את המים בתוך סיר. מוסיפים את הפולנטה והמלח, מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהפולנטה נעשית סמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים את גבינת הפרמזן. מערבבים ומצננים מעט.

3. משמנים תבנית פיצה עם מעט שמן זית ומשטחים עליה את הפולנטה. מזלפים מעל מעט שמן זית מעל ואופים בתנור למשך כרבע שעה עד שהבסיס מתייצב.

4. מורחים על הפולנטה בעדינות את גבינת הריקוטה ומסדרים עליה את פרוסות העגבניות. מתבלים במעט מלח ים ומזלפים מעט שמן זית.

5. מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות. לאחר האפייה קורעים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל הפיצה.

נדלקתם על הרעיון? שתפו אותו בפייסבוק

>> לא מספיק איטליה בשבילכם? קבלו עוגת סנדוויץ' איטלקית
>> ארוחה בשעה: בורקס תפוחי אדמה ובשר