קפה הפוך (צילום: Tashka, Istock)
הפוך חזק רותח על מים עם חמאה מוקצפת | צילום: Tashka, Istock

בשבילי שחור

לא מספיק שקיימים אנשים בעולם שבמקום חלב שמים בקפה שלהם Cream (יעני, שמנת) - עכשיו פתאום מלא אמריקנים שמים חמאה בקפה. יש לזה סיבות רבות ומגוונות, ששתי העיקריות שבהן הן תזונה פליאוליתית (גישה תזונתית הגורסת שיש לאכול כמו בני האדם הקדמונים) ופלצנות. כי מי ששם חמאה בקפה שלו לא ישים סתם חמאה מהסופר, אלא חמאה המיוצרת מחלב פרות שניזונו רק מעשב. לפני חסידי השיטה, רק החמאה הזאת מכילה את השומנים הנכונים המסדירים את הכולסטרול, יש בה חומצות אומגה 3 ו-6, היא מקור מעולה לוויטמין K שאמור לעזור להפחית מחלות לב ועוד סיבות יענו בריאותיות. אז מה הבעיה? שכמו בכל אופנה תזונתית, מתישהו גם היא תגיע להמונים הפחות אנינים, שפשוט ישמו בקפה שלהם את החמאה מהמקרר וירגישו כאילו הם אכלו חופן של גוג'י ברי או סופר פוד אחר. וכל הבעיות הבריאותיות שהחמאה הפלצנית אמורה לעזור בפתרונן, כמו מחלות לב, פשוט יחמירו כי אנשים יוסיפו עוד חמאה לתפריט היומי שלהם. אז מה עשינו כאן בעצם?

בישול בקונדום (צילום: spoon-tamago.com)
סושי בקונדום. נום? | צילום: spoon-tamago.com

סשימי קונדום

ספר בישול חדש כבר השבוע את יפן בסערה. "I want to cook condom food for you" (בתרגום גוגל טרנסלייט מיפנית) הוא ספר בישול המוקדש כולו לקונדומים ומכיל 11 מתכונים שבהם הקונדום משמש כאחד מכלי הבישול. מה אפשר למצוא בו? סושי, אסקרגו בחמאה, פילאף קארי ופרפרה פירות. כולם בקונדום.

אז כן, זה חלק מקמפיין של העלאת מודעות ל-HIV ביפן, אבל אני לא מאוד בטוחה שזו השיטה הכי טובה לגרום לאנשים להתחיל להשתמש בקונדום, לפחות במקום שבו הם אמורים לשים אותו. ויותר מזה, לספר מצורפת המלצה שכדאי לשטוף מהקונדום את חומר הסיכוך לפני שמתחילים לבשל איתו - וזה קצת נראה כאילו מישהו התלהב יותר מדי מרעיון ולא חשב על התוצאות עד הסוף. קצת כמו לעשות מין לא מוגן. 250 ין (8.3 שקלים) באמאזון יפן והספר שלכם. 

עוד באוכל טוב:

 

Oy!

מה קורה כשנותנים לגויים גדולים לטעום לראשונה אוכל יהודי כמו גפילטע פיש, קוגל, מרק עם קניידלך (בגודל של הראש שלך), כבד קצוץ, רוגאלך ויין קידוש? הכבד הקצוץ נראה להם כמו קקי, הקוגל והגפילטע מוזרים להם, אבל את הרוגלך והמנישביץ כולם אוהבים.

זה קצת מוזר לראות אנשים טועמים לראשונה את "האוכל שלך" - מה יקרה אם הם ישנאו אותו? האם לנצח האוכל היהודי יזכה ליחסי ציבור גרועים בעולם? אני חייבת להודות שלפי איך שהמאכלים נראו, לא בטוח שגם אני הייתי אוהבת משהו משם, אבל לך תסמוך על אמריקנים שיכינו אוכל עדתי כמו שצריך. 

אוכל לא מרוצה (צילום: keep0smiling.co.uk)
ווה ווה | צילום: keep0smiling.co.uk
אוכל לא מרוצה (צילום: pleated-jeans.com)
הספגטי הכי עצוב שראינו | צילום: pleated-jeans.com

זעקת הפלפל, תוגת התפוד

למצוא פרצופים בדברים זה ספורט אהוב של אומת האינטרנט – פנים מביעות רגשות שיכולים להפוך כל חפץ למשהו שאפשר להדביק עליו את התואר "חמוד" (עוד אובססיה אינטרנטית מוכרת). הנה גלריה מדהימה של אוכל לא מרוצה, רגע לפני שאתם הולכים לאכול אותו.

ועוד יותר קטנים:

מישהו חשב שזה רעיון טוב להמציא קומקום וטוסטר במכשיר אחד. במיוחד לאנשים שקשה להם לג'נגל בבוקר בין שני מכשירים שונים שכנראה גם עומדים אחד ליד השני על השיש.

תמיד רציתם להיות קניבלים, אבל לא ידעתם מאיפה להתחיל? הנה מקום טוב: להמבורגרים האלו יש טעם של בשר אדם, הודות לערבוב נכון בין סוגי בשר שונים, כבדי עוף ומח עצם. לא אומרים שדווקא יש לזה טעם של עוף? 

קטשופ בבקבוק זכוכית תמיד היה תעלומה – או שלא יוצא ממנו כלום, או שהקטשופ לא מפסיק לנזול. מתברר שיש פיזיקה מאחורי זה, הנה ההסבר המאויר לטומטומים.

מי שולט בעולם? נשים. הנה למה תרנגולות לא צריכות שום תרנגול כדי להטיל ביצים (וכדי לשלם חשבונות).

מי שולט בעולם? מרתה סטיוארט. השחקנית אנה גסטייר, שחיקתה רבות את מרתה ב-Saturday Night Live התנצלה בפניה, כמו שרק היא יודעת, בתכנית של סת' מאיירס. מעטפת נפץ שכתובה בקליגרפיה ומעוטרת בסרטי רפיה כבר בדואר. 

גיקים, זה בשבילכם: המכשיר הזה יעשה לכם פיקסלים עם הוופל.

>> בשבוע שעבר למדנו למה אי אפשר לקרוא לנקניקיות סנדוויץ'
>> כופרים? הנה סרטי אוכל חדשים ליום כיפור