הבמבה פונץ' בננה של עולם הממרחים

We loved this photo by @mommydespot of our #Chickpea based Dark Chocolate Spread! A spoonful of #Chocolate makes everything better. #spreadgoodthings

A photo posted by Hope Foods (@hopefoods) on


חמטולה. מתברר שיש דבר כזה. טוב, לא בדיוק חמוטלה, כי המרחק בין המוצר ההמוני נוטלה והתוצר העילאי והמתנשא שהוא חומוס השוקולד רחוק כמו טיסה לוורנה וטיסה לציריך. יש לאנשים מחוץ לאזור הים התיכון משהו עם אוכל ים תיכוני אבל בגרסה עקומה שלהם, שהם בטוחים שהיא עוברת כתקנית. השפית הבריטית לוריין פסקל נתנה בעבר בתכנית שלה מתכון לפיצה עם קישואים, חומוס וגבינת פטה והשף הישראלי-בריטי יותם אוטולנגי ירד לפני כמה חודשים בפומבי על כתבת האוכל הוותיקה מרי ברי שנתנה מתכון לחומוס שכלל גרגרי חומוס משומרים ויוגורט. שלא נדבר על מרתה סטיוארט שנתנה פעם באתר שלה מתכון לסחוג עם מצות וסלט טאבולה עם אבטיח.

אז החומוס השוקולדי הוא מוצר אוּבר בריא ששייך לחברת Hope Spreads ומכיל גרגרי חומוס (מסוג גרבנזו! אורגניים!!), סוכר קנים, אבקת קקאו, אגבה, וניל ומלח. כולם אורגניים ומשובחים כאילו רק עכשיו נקטפו מהמזווה של גווינית פאלטרו. כתבת שהייתה סקפטית לגבי הממרח דיווחה שהוא דווקא מפתיע לטובה, אבל בואו נקטלג אותו יחד עם שוטים של ג'לי אלכוהולי מהפיצוצייה: משהו שקיים, אנשים טעמו אותו ושרדו, אבל אני לא מעוניינת להצטרף לחגיגה.

>> בואו לפייסבוק שלנו

מאקו אתם ממש גועל נפש

@Etai Landouסטנדרטים כפוליםתודה לך איתי! אתה זוכה במתנת!

Posted by ‎יצא שמנוני ומגעיל‎ on Saturday, May 23, 2015


עמוד הפייסבוק "יצא שמנוני ומגעיל" מרכז את התגובות הכי מצחיקות, מתריסות וסתם מפליאות למתכונים ברשת הישראלית. בתור אחת שמסתובבת בביצה הזאת כבר כמה שנים טובות ושראתה כבר הכל, אני חייבת להגיד שאם העמוד הזה לא היה קיים, הייתי צריכה להמציא אותו בעצמי. הגולשים הישראליים – אני אוהבת אתכם, אבל השאלות שלכם מוגזמות. הייתי רוצה לחשוב שאתם כבר יודעים שהתשובה היא "מרגרינה" (או שמן קוקוס) לשאלה הקלאסית "איך הופכים את זה לפרווה", ושלא, אי אפשר להחליף את הקוקוס והשוקולד בעוגת הקוקוס והשוקולד. כמו כן, יכול להיות שיהיה במתכון הזה מרכיבים שתצטרכו לקפוץ לסופר בשבילם ואם אתם לא מזהים את אחד המרכיבים אפשר פשוט לשאול את גוגל, ולא לצעוק עלינו.

ומעבר לזה, כבר הרבה נכתב על זירת הטוקבקטים הישראלית האנונימית, אבל נדמה שהתגובות בעולם האוכל הם מעולם אחר לגמרי. ריבים בין טבעונים לקרניבורים, ביקורות מרושעות על טיב המתכון והערות נוקבות על הצילומים הם משהו שאפשר לראות כל הזמן ועם הזמן לומדים לא להתרגש מזה. חוץ מזה אתם אחלה!

סוף סוף קצת רעיונות טובים בחיים האלו

הנה 5 הצעות לחובבי האוכל השמנמנים. אתרום להדסטארט של ההצעה החמישית בכל רגע נתון.

חשוב ומעניין

ההיסטוריה של ההמבורגר בקצרה, מאת הניו יורק טיימס. 



לא מספיק לכם? אתר Grub Street נותן לכם את הסיפור בהרחבה, עם פרויקט מפלצתי, מעמיק ומעניין. 

מבזק אוכל מוגזם

הנה כמה מאכלים שסתמו את עורקי האינטרנט השבוע: התוספת הכי הגיונית לפיצה היא כמובן עוד פיצה | הנה המבורגר עוף עטוף בבייקון וממולא במוצרלה | הקונדיטור האופנתי דומניק אנסל מכין מגדל (פיזה) של מיל פיי | פיצה האט הוציאו עוד פיצה מפגרת עם בצק ממולא | ככה נראית אספקה של 20 שנה של בייקון | וכמובן – המבורגר בטיגון עמוק. וכשאני אומרת מטוגן אני מתכוונת שכל חלק מטוגן בו באופן נפרד: הלחמנייה, הקציצה, הבייקון, העגבניות, הבצלים, הגבינה, החמוצים, החרדל והקטשופ (איך?!). מוות.

ועוד יותר קטנים

באזפיד טוענים ש-10 המאכלים האלו יהרסו לכם את הדיאטה. יותר נכון, יהרסו לכם את החיים.

מרתה סטיוארט וגורדון רמזי הם שני אישי האוכל הכי פופולריים בטוויטר. עוד ברשימה מהצד המעניין – אנתוני בורדיין וריק בייליס. מהצד הפחות – רייצ'ל ריי, גיא פייטי ופולה דין, שזה קצת כמו המקבילה הקולינרית לאורן חזן בטוויטר.

אומרים שיפן היא האומה הבריאה בעולם. ובכן, לא לעוד הרבה זמן. הטרנד החדש שלהם? לשים על כל דבר מלא חמאה. אבל מלא. 

והנה עוד יפנית בריאה: הקטנטונת הזאת אוכלת 3 ק"ג של ראמן במכה אחת. <הכנס בדיחת שירותים כאן>.

ובעוד היפנים רודפים אחרי כל מה שאמריקאי ומוגזם, האמריקאים רודפים אחרי הדבר המופלץ הבא. המשקה הלוהט של הקיץ הקרוב? משקה קפוא של פולי קקאו חלוטים. לחלוטין. 

טוב לדעת שקיפאון מוחי מגלידה זה משהו שקורה גם לחתולים

הנה כותרת מאקואית קלאסית: לא תאמינו מה קורה כשהצב הזה מנסה לאכול פנקייקס. צפו!

כשמכינים שקשוקה באור בוקר ענוג עם מנדולינות אינדי ברקע, היא הופכת לדבר הכי רומנטי שראיתי בחיים שלי. 

למה הבריטים כל כך אובססיביים עם תה? שאלה טובה. הנה תשובה מלומדת.

מתכון חשוב: כך תכינו אג מקמאפין בבית (ב-60 שניות). 

כשאייל שני מגיש אוכל על נייר אפייה חום ומקומט אף אחד לא מרים גבה, אבל כשמסעדה מגישה קרוקטים בתוך נעל אז כבר כולם צועקים גוועלד. והנה עוד 30 ומשהו דברים אבסורדיים שמסעדות הגישו בהם אוכל

>> סוף סוף: מסעדת של מיט מרקט של ירון קסטנבוים נפתחה
>> טוב לדעת: ככה תכינו צבעי מאכל טבעיים בבית