פיתות ביס ממולאותאת הפיתות הקטנות האלו אומנם מכינים מאפס, אבל אנחנו נשבעים שזה רק נראה מסובך. מנה פחמימתית מענגת במילוי של תפוח אדמה, שצורבים על המחבת וזוללים בכיף אינסופי (פראייר מי שעוצר אחרי אחת)
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :לבצק (8 פיתות):
למילוי:
לטיגון:
אופן ההכנה:1 לשים בקערה קמח תופח, מלח, חמאה וחלב עד ליצירת בצק אחיד (אפשר ללוש ידנית או 2 דקות במיקסר). 2 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 3 בינתיים מכינים פירה: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (20-40 דקות, תלוי בגודל הקוביות), מסננים ומועכים. מוסיפים חמאה, חלב ומלח ומערבבים. 4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. קורצים 8 עיגולים גדולים יחסית בעזרת כוס או קורצן (אפשר גם עיגול אחד גדול). המילוי | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako מוכנות לטיגון | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako מוכנות | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako5 מניחים במרכז כל עיגול בצק כף פירה וכף גבינה מגוררת וסוגרים לצורת כדור מעוך מעט (קצת כמו קובה). 6 ממיסים כף חמאה במחבת ומטגנים את הפיתות הממולאות על אש נמוכה כ-10 דקות מכל צד, עד שהן חרוכות ומוכנות. ** מומלץ להגיש לצד שמנת עם סומאק או ציזיקי. ** ניתן להוסיף למילוי פרמזן, מוצרלה או בצל מטוגן (מומלץ!).
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים. |