1 מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית ומטגנים את הכרשה או הבצל 5 דקות עד ריכוך קל.
2 מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הפטריות. מתבלים בתימין, במלח ובפלפל ומקפיצים עד השחמה (עוצרים רגע לפני שהפטריות מתחילות להפריש נוזלים).
3 מעבירים את תכולת המחבת למסננת ומצננים לטמפרטורת החדר. חשוב לא למלא את הבצק במלית כשהיא חמה.
4 חותכים את הבצק לשני מלבנים שווים. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). על כל מלבן מניחים חצי כמות המלית בשליש המרכזי.
5 חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית (ראו תמונות להמחשה). מניחים לסירוגין זו מעל זו את הרצועות על המלית.
6 מניחים את הצמות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקררים את הצמות חצי שעה במקרר או מקפיאים עד לאפייה.
7 לפני האפייה, מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 טורפים את הביצה ומברישים את הצמה, מפזרים מעל שומשום וקצח.
9 אופים 35 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום. אם אופים צמה שהוקפאה מראש, אין צורך להפשיר אלא להוסיף כ-8 דקות לאפייה.
הקיפול | צילום:
דניה ויינר, שמחות קטנות, הוצאת מודן
* טיפ גיוון: מוסיפים למלית הפטריות 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת.
* טיפ טבעוני: מוותרים על הביצה ומשמנים את הצמה בשמן לפני האפייה.