1 קוצצים את הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה.
2 מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים טוב טוב.
3 מוסיפים את הירק ואת התבלינים, ממשיכים לטגן מעט ומניחים בצד להתקרר. היזהרו לא לשרוף את הבשר – הוא אמור להתבשל רק חלקית, ולשמור על צבע בהיר.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 פותחים את בצק העלים ומחלקים ל-3 מלבנים. לוקחים מלבן אחד, מפרידים מהניילון ומניחים על משטח מקומח.
6 יוצרים משני צדי הבצק חתכים במרווח 2.5 ס"מ אחד מהשני. במרכז משאירים 20 ס"מ שלמים – שעליהם נניח את המילוי. חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנוספים.
7 מניחים מילוי לאורך המרכז של כל בצק, ומתחילים לסגור עם הרצועות שיצרנו – אחת מימין ואחת משמאל לסירוגין.
8 מניחים את שלוש הרולדות על תבנית גדולה – או כל אחת מהן בתבנית אינגליש קייק נפרדת.
9 מורחים על הרולדות את החלמון, מפזרים שומשום ואופים 7 דקות. שימו לב – את החלמון עדיף למרוח רק במרכז, ולא על הקצוות – כדי שלא יפריע לעלים להיפתח.
10 מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות, עד שהרולדות מזהיבות.
11 מכינים את הרוטב: קוצצים לקוביות את הבצל, הגמבה והגזר. מטגנים את הבצל, ומוסיפים את הגזר. מניחים לו להתאדות כמה דקות, ומוסיפים את הגמבה. מוסיפים את התיבוליות ומערבבים עד שהן נמסות.
12 מוסיפים כ-4 כוסות מים רותחים, ממליחים אם צריך ומניחים להתבשל כ-20 דקות, עד שהגזר מתרכך.
13 פותחים את המכסה ומוסיפים עוד כוס מים רותחים. בכוס נפרדת מערבבים את הקמח עם כחצי כוס מים קרים, עד שהוא נמס. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את המים עם הקמח לאט לאט, תוך כדי בחישה. מבשלים עד שמבעבע. יצא סמיך מדי? דללו במים רותחים. שופכים על הרולדה ומגישים.
טיפים לאפיית בצק עלים
* את 7 הדקות הראשונות תמיד אופים בחום גבוה, כדי שהעלים ייפתחו. לאחר מכן מנמיכים את החום ומניחים לבצק להיאפות מבפנים.
* אל תמהרו להוציא בורקסים ורולדות מהתנור הכבוי. תנו להם רגע לנוח.