תחתיות ארטישוק ממולאות (מתכון של תמי סירקיס אקרמן)

תחתיות ארטישוק (צילום: burdem, Istock)
תחתיות ארטישוק. המון רושם בשביל שקית קפואה מהסופר | צילום: burdem, Istock

למה פשוט?

כי בניגוד לממולאים אחרים, כאן לא צריך להשקיע בהכנת הירק למילוי. הוא פשוט נולד לזה.

ולמה תצאו מלכים?

כי לתחתיות ארטישוק יש הילת כבוד. למרות שכבר מזמן אפשר לקנות אותן קפואות בסופר, כשנכנסים עם סיר של תחתיות ארטישוק ממולאים תמיד נוצרת התחושה שהשקעתם בפירוק ארטישוקים במשך שעות.

>> למתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות

אוסובוקו עגל וירקות שורש ביין אדום (מתכון של אבי ביטון)

למה פשוט?

כי ההשקעה שלכם מסתכמת בטיגון ובהוספה של כמה ירקות. הדברים המגניבים שקורים למנה הזאת קורים לה בלעדיכם, בעודה מתבשלת לאיטה (3 שעות) על אש קטנה.

ולמה תצאו מלכים?

כי אוסובוקו הוא נתח מרשים. אמרתם אוסובוקו, אמרתם קלאסה – ואף אחד לא צריך לדעת שאתם בכלל לא יודעים איזה מין נתח זה ואיך מעולם לא שמעתם עליו. וחוץ מזה – השף אבי ביטון נורא חם עכשיו (אפילו יותר מתמיד).

>> למתכון: אוסובוקו עגל וירקות שורש

אין תמונה
אוסובוקו. מי שיודע מה זה שיקום

שוקי עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס (מתכון של דניאל זך)

למה פשוט?

כי אחרי שמערבבים את העוף עם הרוטב – פשוט דוחפים אותם לתוך שקית קוקי ולתנור.

ולמה תצאו מלכים?

כי זה לא סתם עוף, אלא עוף ששרה במרינדה 6 שעות, כמו שעושים גדולי הבשלנים. וגם – כי בניגוד לרוב תבשילי העוף שאתם מכירים, לזה יש טעמים מפתיעים ועוקצים של בוטנים, קוקוס וג'ינג'ר. לא טריוויאלי.

>> למתכון: שוקי עוף ברוטב בוטנים וחלב קוקוס

אין תמונה
פולקעס, אבל בסטייל

רוסטביף (מתכון של גיל חובב)

למה פשוט?

כי ההתעסקות עם הבשר (אנטרקוט או סינטה) היא מינימלית. הוא נצלה בשלמותו, ורק צריך לדאוג לו לסביבה נעימה ולרוטב (אם רוצים להשקיע). וחוץ מזה, מתכון של גיל חובב, כמה לא פשוט זה יכול להיות?

ולמה תצאו מלכים?

דמיינו את עצמכם נכנסים לחדר ובידכם מגש עם נתח בשר מהביל. לא מרשים? אחר כך דמיינו את הנתח נפרס לנגד עיני הנוכחים המורעבים, פרוסה ורדרדה אחרי פרוסה ורדרדה. בקיצור, תמיד אוהבים את האיש שמביא את הרוסטביף.

>>למתכון: רוסטביף

>> ולמתכון אפילו יותר פשוט (ויותר כשר) של רוסטביף

קדרת ירקות וחומוס באריסה (צילום: דן לב, "המטבח הצמחוני", על השולחן)
קדירת ירקות וחומוס על קוסקוס. קל, מזין ומרשים | צילום: דן לב, "המטבח הצמחוני", על השולחן
לצמחונים: קדירת ירקות וחומוס באריסה (מתכון של על השולחן)

למה פשוט?

כי את החומוס מבשלים מבעוד מועד (שלא לומר, קונים קפוא. שלא לומר – משתמשים בחומוס מקופסה), ואז כל מה שנשאר זה לאפות את הירקות. רוצים לצאת לגמרי מלכים? תכינו קוסקוס משקית, להגיש עליו את הקדירה.

ולמה תצאו מלכים?

א' – כי הבאתם קדירה. ב' – כי הצמחונים במשפחה ישר מעריצים כל אחד שמתייחס להעדפות שלהם, ואין צמחוני שלא יאהב את המנה הזו.

>> למתכון: קדירת ירקות וחומוס

>> לכל מתכוני הראשונות והעיקריות לחג
>> לכל מתכוני הקינוחים לחג