פרידה יושבת בחצר
פרידה. גם לנו מגיע אוכל טוב!
כדורי בשר ברוטב של סבתא שולה

המרכיבים:
לכדורי הבשר:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
1/3 כף חוואייג'
1/3 כף אבקת מרק עוף
1/3 כף מלח
קמח מצה לפי הצורך – העיסה צריכה להיות רכה, אך כזו שאפשר לעבוד איתה

לרוטב:
1/2 בצל קצוץ
2 שיני שום
מעט שמן לטיגון
2 רסק עגבניות קטן
2 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. לכדורי הבשר – מערבבים היטב את כל החומרים, מכינים כדורים קטנים (מעט קטנים יותר מכדור פינג פונג) ומסדרים על מגש.

2. לרוטב – מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

3. מכניסים את כדורי הבשר, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש. מבשלים 30 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: כדורי בשר ברוטב של סבתא שולה
קציצות ברוטב פרידה הכט (צילום: מאיה פלמון,  יחסי ציבור )
כדורי הבשר של פרידה. של סבתא שולה במקור | צילום: מאיה פלמון, יחסי ציבור

אורז בוכרי

המרכיבים:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
שמן לטיגון
2 גזרים מגורדים גס
ליטר מים
1/2 ק"ג אורז
1/2 כף מלח
1/4 כף מרק עוף
1/4 כף כורכום
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל והשום עד הזהבה, מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כדקה.

2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שירקות מתרככים מעט.

3. מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כ-18 דקות. משאירים סגור עוד עשר דקות אחרי הבישול.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אורז בוכרי
אורז בוכרי פרידה הכט (צילום: מאיה פלמון,  יחסי ציבור )
האורז הבוכרי של פרידה. צריך משהו ליד הקציצות | צילום: מאיה פלמון, יחסי ציבור

* המתכונים באדיבות מסעדת "פרידה הכט: מאכלי עדות", בן יהודה 20, תל אביב, טלפון: 9439766–057

 >> ומה אינה בישלה לנו השבוע?