אין תמונה
פיצה גוסטו. רוצים?

את האהבה הגדולה שלנו לפיצה של גוסטו כבר שטחנו פה פעם. אז עכשיו לקחנו את האהבה הזאת עוד צעד קדימה, וביקשנו ממאיה לביא, השפית שאחראית על הפיצות הנהדרות האלה, לתת לנו שיעור פרטי. מה יש, לא מגיע לנו לשחזר את ההצלחה במטבחנו הביתי הקטן?

שלב ראשון: הבצק

החומרים (4-5 מנות):
5 כוסות קמח (עדיף קמח דורום שמיועד לפיצה)
6 כפות שמן זית מאיכות טובה
2 כוסות מים קרים (מים חמים עלולים לפגוע בשמרים)
2 כפות מלח
2 כפות סוכר או דבש
חבילת שמרית (50 גרם)

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו לישה.
2. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב, וממשיכים ללוש עד להיווצרות מרקם הומוגני. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים – עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים שעה-שעתיים, עד להכפלת הנפח. אם יש לכם זמן ובא לכם להשקיע, אתם מוזמנים להתפיח את הבצק במקרר 12 שעות ויותר, ובכל 3 שעות להוציא ממנו את האוויר (שתי חבטות בבצק התפוח יעשו את העבודה). אבל לא חייבים.
4. אחרי התפיחה – בין אם הייתה של שעה ובין אם של 12 שעות – מחלקים את הבצק ל-4-5 כדורים ומתפיחים כשעתיים נוספות.
5. מוציאים את האוויר מכדורי הבצק (שוב, שתי חבטות) ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה. פעולת הסיבוב וההפיכה יוצרת בצק מרודד באחידות. לקבלת פיצה דקה מרדדים לעובי של ½ ס"מ, לפיצה עבה – ס"מ וחצי. להשגת בצק אלסטי ותופח, מומלץ לתת לבצק לנוח עוד שעה (אבל לא חובה).
6. מניחים את הבצק בתבנית משומנת (אם רוצים, חותכים לצורה הרצויה).

אין תמונה
עייפים? תסתכלו על היעד: פיצה טונה מעושנת קטלנית

שלב שני: רוטב העגבניות

החומרים:
10 עגבניות תמר
2 כפות שמן זית
1 בצל, מקולף וקצוץ
5 שיני שום כתושות
עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1. חולטים את העגבניות במים רותחים. מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות.
2. מחממים סיר ומוסיפים שמן זית. מטגנים את הבצל ולקראת סיום מוסיפים את השום.
3. מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים.
4. מנמיכים את הלהבה, מבשלים כ-20 דקות ומצננים.
5. טוחנים את הרוטב בבלנדר.

* לשדרוג: אפשר להוסיף אנשובי או רוטב דגים תאילנדי וגרגירי כוסברה.

שלב שלישי: התוספות

טוב, כאן השמים הם הגבול. אתם יכולים ללכת על פיצה פשוטה של עגבניות וגבינה צהובה, או לחלופין להעמיס על הפיצה שלכם חצי מקרר ועוד חצי סופר (האמת היא שעדיף שלא – עומס גדול מדי של רוטב, גבינה או תוספות יפגע בפריכות של הבצק. מאותה סיבה כדאי גם למעט בפטריות – הן מגירות הרבה נוזלים).

לקבלת פיצה בסגנון פוקצ'ה פשוט המירו את הרוטב והגבינה בטפנד, שמן זית או ממרח עגבניות מיובשות.

הצעות לתוספות:
- אנשובי, אפונה, בצל סגול, נענע ואורגנו
- גבינות מיוחדות: פטה, מוצרלה באפלו עם בזיליקום, פרומעז
- פירות (אננס, קיווי) בשילוב גבינת בווארין בלו או רוקפור
- טונה מעושנת (ראו להלן)

תוספות לפיצה טונה:
2 אספרגוסים, חלוטים ופרוסים לחצי לאורכם
5 זיתי טאסוס
1/4 כוס אפונה
1/4 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
4 פרוסות טונה מעושנת (ניתן להשיג בכל מעדנייה או בשוק)
100 גרם מוצרלה מגוררת

שלב אחרון: הרכבה ואפייה

רומא: פיצה (צילום: Naomi Bassitt, Istock)
שימו על הפיצה כל מה שבא לכם, רק לא יותר מדי | צילום: Naomi Bassitt, Istock

1. מחממים תנור לחום המקסימלי. אם יש לכם אבן אפייה, הניחו אותה בתנור (האבן תגרום לבצק לצאת יותר קריספי, כי היא מעבירה חום גבוה במיוחד).
2. מורחים את הרוטב על הפיצות, ומשאירים מסביב שוליים "נקיים" של 2 ס"מ. מפזרים את הגבינה.
3. מסדרים תוספות כיד הדמיון.
4. מכניסים לתנור ל-12 דקות, או עד שהבצק נראה צהבהב וקריספי. חשוב מאוד שהחום יהיה אחיד בכל צדי התנור. אם החום בתנור הביתי שלכם לא אחיד, מומלץ לסובב את מגש הפיצה כמה פעמים במהלך האפייה.

* גוסטו, שדרות חן 59 פינת פרישמן 90, תל אביב

>> צעד צעד: ככה מכינים לחם מלא במטבח הביתי
>> והנה מדריך להכנת בריוש